Новини компаній

Водостічна металева система: особливості вибору та головні переваги

21 February 2022, 14:45

Після облаштування даху важливо приділити увагу ще одному дуже важливому елементу, який називається водостічною системою. Треба не тільки відповідально підійти до монтажу конструкцій, але й правильно вибрати вироби, адже частий контакт із дощовою водою сприяє скороченню терміну служби, тому елементи повинні виготовлятися з урахуванням цих особливостей. Як альтернатива пластиковим водостічним системам пропонуються металеві конструкції.

Які переваги характерні для металевих водостічних систем

Пластик не піддається руйнуванню від впливу вологи, але при цьому він має інші, не менш істотні недоліки (наприклад, низьку міцність та схильність до деформацій). Саме тому водостічна система металева не просто часто зустрічається в продажу, а тісно конкурує з пластиковими виробами.

Перед тим як замовити металеву водостічну систему, що складається з різних елементів, варто розібратися з її основними перевагами. До них належать:

  1. Довговічність. Вироби з металу не поступаються пластиковим конструкціям. Ресурс продукції залежить від типу матеріалу, з якого вона виготовлена.
  2. Міцність. Водостоки з металу не деформуються від навантаження та температурних коливань. Пластик у цьому плані менш надійний, особливо часто він тріскається під час застигання води в жолобі.
  3. Незначний рівень теплового розширення через температурні коливання. Саме тому на відміну від пластику він вільно витримує температури від -50 до +120 градусів.

Для виготовлення металевих водостоків використовуються різні матеріали: алюміній, цинк, сталь та інші. Від цього залежить ресурс виробів, а також їхня ціна. Для покращення декоративних якостей, а також підвищення терміну служби вироби покриваються полімерами. Різні колірні рішення дозволяють замовнику вибрати потрібний варіант залежно від відтінку покрівлі.

З якими недоліками можна зіткнутися під час експлуатації

Металеві водостічні системи, як і пластикові конструкції, мають певні вади. Їх також треба враховувати, вибираючи вироби. До суттєвих мінусів належать:

  • ціна. Вона набагато вища, ніж на вироби із пластику. Це пов’язано з собівартістю металу та складністю його обробки;
  • значна вага. У зв’язку з цим дуже важливо забезпечити надійну фіксацію конструктивних елементів.

Крім того, можливе зниження терміну служби в разі пошкодження захисного шару.

Навіть попри такі мінуси, продукція з металу не просто продовжує мати попит, а займає передові позиції спільно з пластиковими системами. Причини цього очевидні, адже метал більш надійний, при правильному й акуратному виконанні монтажу конструкції будуть служити довго, не створюватимуть незручностей при експлуатації (за винятком стороннього шуму під час дощу).

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі