Події

​В Одесі розшукали підлітка з Бердичева: 14-річний хлопець за добу встиг винайняти житло і знайти підробіток на будівництві

23 February 2022, 13:40

23 лютого в Одесі розшукали 14-річного Назара Сорочинського, який напередодні втік з дому в Бердичеві, прихопивши гроші і документи. Хлопець маршруткою доїхав до Києва, звідти попутним транспортом дістався Одеси. За добу підліток не лише винайняв житло, а й знайшов підробіток на будівництві.

Про це по обіді 23 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Підлітка з м. Бердичева Житомирської області, який 22 лютого втік з дому з грошима і документами, розшукали поліцейські на півдні України. Хлопець встиг винайняти житло і навіть знайти підробіток. Наразі він разом з матір’ю і ювенальним інспектором поліції повертається додому», - повідомили в поліції.

Про зникнення 14-річного сина надвечір 22 лютого повідомила до Бердичівського райвідділу поліції жителька міста. Жінка зауважила, що хлопець ще зранку вийшов з квартири і більше на зв'язок не виходив. Вочевидь, він забрав з дому чималу суму грошей і особисті документи, оскільки мати не знайшла їх в оселі.

Поліцейські першочергово перевірили коло спілкування зниклого хлопця, а відтак їм швидко вдалося отримати відомості про те, що тинейджер мав наміри їхати на південь країни. Тож правоохоронці перевірили авто- та залізничні станції у Бердичеві та вокзали в Житомирі, однак хлопець звідти не виїжджав.

«У результаті подальшої перевірки його контактів нам стало відомо, що хлопець заздалегідь підшукував житло в м. Одесі і навіть винайняв квартиру у місті через інтернет-оголошення. За таких обставин працівник ювенальної превенції Бердичівського райвідділу разом з матір’ю хлопця виїхали на Одещину», - розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Уранці 23 лютого поліцейські розшукали хлопця в Одесі. Як виявилось, він навіть устиг влаштуватися на підробітки на одному із будівництв. Утім в орендованій оселі, куди хлопець повернувся, його вже чекали правоохоронці і мама.

Підліток розповів, що спочатку маршруткою дістався до столиці, а звідти – до Одеси попутним автомобілем. У південному регіоні мав наміри самостійно заробити грошей.

Із хлопцем наразі працюють інспектор ювенальної превенції, роз’яснюючи йому можливі негативні наслідки такої поведінки і ризики для його безпеки.

«Також правоохоронці закликають дорослих громадян бути уважнішими до потреб і підліткових амбіцій неповнолітніх. Постійно розмовляйте зі своїми дітьми, підтримуйте їх порадами і повсякчас роз’яснюєте правила і заходи безпеки», - зазначили в поліції.

Нагадаємо, з вечора 22 лютого 2022 рідні та правоохоронці розшукували неповнолітнього Назара Сорочинського. Повідомлялось, що підліток зранку покинув домівку і міг поїхати до Одеси.

Як повідомляв Житомир.info, поліція розшукує 15-річну житомирянку Вероніку Підосичну, яка ввечері 22 лютого 2022 втекла з обласної дитячої лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук пошук дитина Бердичів Сорочинський Одеса  
Матеріали по темі