Події

Люди, ховайтесь в укриття: очевидець обстрілу приватного сектору в Житомирі розповів, як йому вдалося вціліти

2 March 2022, 14:51

Не ігнорувати сигналів тривоги та якомога швидше прямувати до укриття чи шукати інше відносно безпечне місце закликав житомирян очевидець ворожого авіаобстрілу житлових будинків, що стався у Житомирі пізно ввечері 1 березня.

Відео з моторошними кадрами наслідків вибуху та із короткою розповіддю очевидця події в обідню пору 2 березня оприлюднило Головне управління ДСНС у Житомирській області.

«Тут загинули у нас три людини. Три людини загинули, які халатно віднеслися до тривоги. Теща в нас лежала на дивані. Сусіди приготувалися вже спати. Дівчина, яка там далі загинула, вона пішла в туалет. Вони всі загинули. Ось ми були в кутку, біля вікна, на перекритті. Вікно вибило, ми просто зразу вискочили. Хоча я теж хотів лягти собі відпочивати. А тоді думаю – ні, щось внутрішнє мені підказало, що треба одягнутись і зібратись. Дякуючи тільки цьому ми і вижили. Люди, ховайтесь в укриття!», – закликає чоловік.


Нагадаємо, увечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира загорівся житловий будинок, повибивало вікна у міській лікарні. За інформацією станом на 1 годину ночі, від авіаудару попередньо пошкоджені 10 приватних будинків, загинули дві людини, травмовані три. Пізніше стало відомо про 10 травмованих. Вранці 2 березня Міністерства внутрішніх справ України повідомило, що внаслідок ворожого обстрілу житлових будинків у Житомирі двоє людей загинули, 16 – отримали травми. З підвальних приміщень вдалося врятувати 6 дорослих та 6 дітей.

Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей. Близько 11:45 год. рятувальники повідомили, що з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки.

Згодом Державний університет «Житомирська політехніка» повідомив, що під час ворожого обстрілу житлових будинків загинула 29-річна випускниця вишу Катерина Рибак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: авіаудар обстріл лікарня житловий будинок війна  
Матеріали по темі