Влада

​Громадяни, які через війну втратили можливість працювати, отримають по 6,5 тис. грн

3 March 2022, 12:45

Уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які через війну втратили можливість працювати.

Про це вранці 3 березня у своєму ранковому зверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Українці в усіх регіонах нашої держави, які обпалені війною, отримають від нас усе необхідне. Координаційні штаби працюють на повну. Справжні гуманітарні вантажі в дорозі. Наш уряд вже підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати зараз, через війну. Там, де бойові дії, кожен найманий працівник, кожен ФОПівець, кожен наш громадянин, у якого Росія забрала можливість працювати, отримає по 6,5 тис. грн без жодних умов», - зазначив Зеленський.

Він також заспокоїв пенсіонерів – проіндексовані виплати за березень уже направлені до банків.

«Спеціально наголошую: для українців старшого віку, попри війну, ми забезпечимо повну виплату пенсій, проіндексованих пенсій, як це і має бути згідно з законодавством. З 1 березня пенсії для українців будуть проіндексовані на 14%. Гроші вже пішли у банки, усі виплати будуть проведені повністю», - повідомив президент.

Звернення Президента України В. Зеленського

Окрім того, Володимир Зеленський заявив, що вимагатиме від країни агресора повного відшкодування завданих збитків.

«Ми відновимо кожен будинок, кожну вулицю, кожне місто і говоримо росії: вчіть слова «репарації» та «контрибуції». Ви відшкодуєте усе, усе нам, що зробили проти нашої держави, проти кожного українця у повному обсязі, а тих, хто загинув, ми не забудемо, ми разом з Богом», - запевнив Володимир Зеленський.

Оперативну інформацію від силових структур України за 3 березня 2022 читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський уряд Кабмін виплата допомога  
Матеріали по темі