Влада

Уряд заборонив нарахування та стягнення штрафів за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ

6 March 2022, 19:02

Нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням – заборонено. Водночас надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду.

Про це 6 березня повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час брифінгу.

«Уряд України оперативно реагує на виклики та приймає рішення в умовах нових реалій. Відтак, сьогодні відбулося засідання Кабінету Міністрів, під час якого розглянули ряд важливих питань, у тому числі – ті, що входять до компетенції Мінрегіону. Зокрема, щодо сплати житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану. Питання має бути врегульоване, виходячи з обставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар. Відтак Уряд прийняв рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанова прийнята, щоб захистити інтереси людей в період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку», - підкреслив міністр Олексій Чернишов.

Водночас очільник Міністерства розвитку громад та територій зазначив, що сплата за комунальні послуги є в сьогоднішніх умовах великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.

Нагадаємо, 1 березня міська рада повідомляла, що комунальні служби Житомира приймають показники і за борги відключати послуги не будуть.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, через годину Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Оперативну інформацію від силових структур України про війну з окупантами станом на 6 березня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон комунальні послуги ЖКГ Чернишов війна КМУ  
Матеріали по темі