Події

Глибокі вирви та понівечені резервуари: нафтобаза у Черняхові після повітряного обстрілу

8 March 2022, 14:49

Глибокі вирви, понівечені резервуари, обпалені полум’ям та закопчені димом, – такий вигляд нині має територія нафтобази, в яку ввечері 7 березня поцілили окупанти.

Керівник складу «Черняхівська Нафтобаза» Анатолій Громич пригадує, як по завершенню робочого дня він та інші працівники розійшлись по домівках, однак буквально за кілька годин йому довелося повернутися, адже нафтобаза палала.

«Ви знаходитесь у містечку Черняхів Житомирської області. На даній території знаходиться склад пального для зберігання запасів компанії «Галнафтогаз», яка забезпечувала заправки «ОККО» і потреби народного господарства. Ми десь о 18-ій закінчили роботу по видачі пального, всі працівники були відпущені додому. На даному об’єкті тільки залишалася охорона складу. Десь о 20:20 було чутно прольоти літаків і потім було нанесено два удари з винищувача. Було мені зроблено доповідь, що нанесено удари, є загоряння на складі. І я прибув буквально через 5 хвилин, разом зі мною приїхали представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. І вже разом з ними ми приступили до виконання обов’язків по ліквідації даної пожежі», – розповів Анатолій Громич.


З його слів, внаслідок пожежі, спричиненої ударами двох ракет, знищено 13 резервуарів та 500 тонн пального.

«Пального у нас було в районі 500 тонн, залишалося. Знищено практично весь резервуарний парк: це три нових резервуари, які були побудовані буквально 2019 році по новітніх технологіях, і трошки старіші, невеличкі резервуари, які також практично всі знищені або потребують капітального ремонту. Там буквально 3-4 залишилося, які можна відремонтувати. Із 17 резервуарів 4, скажемо так, що можна відремонтувати, а 13 знищено, які не підлягають відновленню», – каже Анатолій Громич.

Нагадаємо, близько 20:20 год. 7 березня у Житомирі та Черняхові ворог з повітря обстріляв нафтобази, розпочалися пожежі. О 06:15 год. 8 березня пожежу на нафтобазі в смт Черняхів ліквідували. На нафтобазі у Житомирі станом на 10:20 год. тривало горіння залишків нафтопродуктів у двох резервуарах, один з них горів інтенсивно. За інформацією рятувальників, внаслідок вибухів і пожеж ніхто не постраждав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл нафтобаза пожежа ДСНС війна Черняхів бомбардування  
Матеріали по темі