Влада

За тиждень у «Дії» кожен, хто залишився без даху над головою, зможе залишити заявку на відшкодування, - Шмигаль

10 March 2022, 08:07

Орієнтовно вже за тиждень у додатку «Дія» розпочнеться реєстрація інформації про пошкоджене та зруйноване майно громадян України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 9 березня – інформує пресслужба Кабміну

«Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в «Дії». Ми вже створили «Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури». І як тільки війна буде завершена, ми почнемо відновлювати усе, що зруйнував ворог», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що через війну багато людей залишились без документів. Тому в «Дії» також з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент.

«Він буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. єДокумент автоматично буде доступний всім користувачам «Дії», — зазначив Денис Шмигаль.

Також Уряд створює резерв продовольства. За словами прем’єр-міністра, держава здійснить викуп зерна та інших запасів в обсягах річного споживання всією країною за кошти державного бюджету. Це дозволить забезпечити країну достатньою кількістю продуктів харчування.

«Продовжуємо розширювати перелік критичного імпорту. Підтримуємо роботу критичної інфраструктури. Робимо все, аби наша армія і тил були якнайкраще забезпечені», — резюмував глава Уряду.

Нагадаємо, увечері 9 березня був здійснений черговий бомбовий удар по Житомиру: постраждало теплокомуненерго та один будинок на вул. Жуйка, в дитячій лікарні та лікарні №1 вибиті вікна.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 10 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира.

Ввечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира на вулиці Сабурова загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні та обласному перинатальному центрі. За попередньою інформацією ДСНС пошкоджені 10 приватних будинків, загинуло дві особи, травмовано троє. Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей: рятувальники з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки, 16 осіб травмовані, серед яких 7 дітей. Відео наслідків обстрілу та розповідь очевидця дивіться тут.

Вранці 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

В ніч з 5 на 6 березня ворог здійснив кілька авіаударів по житлових забудовах у містах Коростені та Овручі, в результаті обстрілів зруйновано кілька десятків приватних будинків. За першочерговою інформацією, було відомо загалом про орієнтовно 30 будинків – приблизно 15 в Овручі і стільки ж у Коростені. Зазначимо також, що серед цивільного населення є жертви і потерпілі. Так, удень 6 березня начальник Коростенської військової адміністрації Юрій Тарасюк розповів, що загинула одна людина, ще 5 дорослих та 1 дитина травмовані (відео тут). Відео та фото наслідків авіаудару по житловому сектору у Коростені та Овручі – тут.

Ввечері 7 березня ворог з повітря обстріляв нафтобази в Житомирі та Черняхові, виникли пожежі, за попередньою інформацією постраждалих немає. Станом на ранок 8 березня пожежу в Черняхові загасили, в Житомирі продовжують горіти залишки нафтопродуктів.

Увечері 8 березня окупанти обстріляли Житомир: завдали удар по гуртожитку на Корбутівці та заводу Izovat (наслідки дивіться у фоторепортажі). Внаслідок обстрілів міста Малин зруйновано 7 приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло 5 осіб, з них 3 дітей. Вранці 9 березня поліція повідомила, що у Житомирі загинули 4 людей і ще 3 отримали поранення, у Малині загинули 6 людей, 2 з яких діти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна КМУ Дія житло Шмигаль компенсація єДокумент  
Матеріали по темі