Суспільство

Гуманітарний хаб Житомирської області вже отримав більше 650 тонн допомоги

10 March 2022, 19:23

До гуманітарного хабу Житомирщини щодня надходить допомога від жителів області, інших регіонів України, а також країн ЄС, зокрема Польщі, Італії тощо.

Про це 10 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«За повідомленням Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, за станом на 10 березня в область надійшло більше 650 тонн гуманітарної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Зокрема йдеться про:

продукти харчування;

одяг та взуття;

засоби для надання першої медичної допомоги;

засоби для догляду за пораненими і хворими;

засоби технічної реабілітації;

засоби особистої гігієни;

палатки, спальні мішки;

одноразовий посуд;

іграшки;

ліки;

товари, необхідні для територіальної оборони.

«Вантажі спрямовані для забезпечення та підтримки військових частин Збройних Сил України, територіальної оборони, прикордонників, Служби безпеки України. У тому числі отримано більше 100 тонн лікарських засобів, які будуть передані на потреби медичних закладів та госпіталів. Найближчими днями на територію області надійдуть товари необхідні для територіальної оборони: бронежилети, рації, каски, намети, ковдри, каремати, спальні мішки, ковдри», - повідомляє ОВА.

Нагадаємо, з 2 березня почав діяти обласний Гуманітарний центр збору речей та допомоги, зокрема, 7 березня з Житомирської області до постраждалого від дій окупантів селища Бородянка Київської області доправили майже 6 тонн харчів.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня міська рада інформувала, що Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька. 4 березня Житомир отримав допомогу від австрійських друзів. 8 березня Житомир отримав гуманітарну допомогу з Данії, від громадян та дитячого магазину, і чергову партію допомоги з Польщі та Німеччини. Бренд «Kachorovska atelier» разом з іншими житомирськими виробниками безоплатно шиє берці для наших хлопців та дівчат з територіальної оборони. Також житомирські волонтери збирають медикаменти для лікарень, тероборони та ЗСУ та цілодобово приймають і розподіляють гуманітарну допомогу, формуючи набори для військових та переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна гуманітарна допомога ОДА  
Матеріали по темі