Влада

Міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» пообіцяла надавати допомогу житомирянам та біженцям

12 March 2022, 15:42

Незалежна міжнародна гуманітарна організація Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières сьогодні працює у Житомирі.

Про це 12 березня повідомила пресслужба міської ради.

«Окрім надання медичної допомоги постраждалим від воєнних дій, організація займається психологічною реабілітацією. Лікарі без кордонів готові надавати і гуманітарну допомогу біженцям, хоч це і не є основною місією організації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Житомир щодня відправляє людей на Захід.

«Водії комунальними автобусами вивозять біженців від обстрілів з-під Києва. В Житомирі вони ночують, харчуються. І рухаються далі на Захід. Хтось – потягом. Частину з цих людей ми своїми автобусами вивозимо в Рівне та Хмельницький. Також, ті, хто їде потягом зі східних областей, зупиняються в Житомирі, аби отримати їжу, воду та засоби гігієни. Адже подорож через всю країну довга. Тому нам необхідні засоби гігієни, спальні мішки, каремати та аптечки (зокрема для військових тероборони). Частину з цих потреб «Лікарі без кордонів» обіцяли закрити», - інформує міська рада.

Також необхідно допомогти людям із інвалідністю: знайти в Європі ті центри, які б їх розмістили, бо постійно спускатись в укриття та назад для таких людей вкрай важко.

Крім того, орфанні хворі, фенілкетонурія – вони потребують спеціального харчування. Знайти його було складно і до війни. Зараз це питання критичне.

«Наші потреби «Лікарі без кордонів» обіцяли допомогти закрити та спрямувати на інші дружні організації! Дякуємо, що відгукнулись та прагнете нам допомогти», - йдеться у повідомленні.

Водночас керівник ОВА Віталій Бунечко 12 березня поінформував, що від початку війни Житомирська обласна військова адміністрація забезпечила евакуацію на Захід України понад 35 тисяч жителів східних областей. Також у більш безпечні регіони виїхали понад 46 тисяч жителів області.

«За останні декілька днів Житомирщина стала першою відносно мирною та на 100% гостинною зупинкою для понад 300 жителів Київщини, зокрема із Бородянки й Макарова. У Житомирі вони нарешті отримують можливість переночувати у нормальних умовах, працівники Гуманітарного штабу та волонтери забезпечують евакуйованих харчуванням, речами найпершої потреби, продуктовими наборами для подальшої подорожі на Захід країни», - зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, ввечері 8 березня Сергій Сухомлин інформував, що вимушених переселенців зі Сходу, Харківської та Київської областей розміщують у житомирських школах та дитсадках, та називав номери закладів. Пізніше мер пояснив, чому оприлюднює інформацію про розміщення біженців у школах та дитсадках. Переселенців, які вимушені залишати рідні міста і села через російську агресію, в Житомирі, зокрема, приймають у міському колегіумі та у гуртожитку професійного ліцею та в приватній школі.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 березня 2022 року почав діяти обласний Гуманітарний центр збору речей та допомоги, станом на 10 березня в область надійшло більше 650 тонн гуманітарної допомоги від жителів області, інших регіонів України, а також країн ЄС, зокрема Польщі, Італії тощо. Також житомиряни створили волонтерський штаб, де цілодобово приймають гуманітарну допомогу та формують набори для військових і переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна гуманітарна допомога Лікарі без кордонів міськрада Бунечко ОВА  
Матеріали по темі