Місто

Житомир отримав 5 тонн гуманітарної допомоги від австрійського міста Мархтренк та 30 генераторів з польського міста Гдиня

12 March 2022, 18:02

До Житомира знову прибула гуманітарна допомога – 5 тонн важливих для захисників та сімей з дітьми речей від австрійського міста Мархтренк.

Про це 12 березня повідомляє Житомирська міська рада.

«Медикаменти, медичні засоби для оперативного втручання, дезінфекції, одяг для медиків, засоби гігієни для дітей та дорослих, продукти харчування, теплі речі - основні складові допомоги. Щиро дякуємо меру міста пану Паулю Магру та очільниці Освітньо-благодійного товариства «Серце для України» пані Катаріні Бауер за всебічну підтримку житомирян та наших захисників. Це вже третій важливий транш підтримки для м.Житомира, який організовують мешканці Мархтренка», - йдеться у повідомленні.

Також цього дня Житомирська громада отримала допомогу з польського міста Гдиня.

«Ми звернулися до міста Гдиня про підтримку і маємо результат: 30 генераторів для забезпечення потреб наших військових; медикаменти; засоби гігієни та інше. Отож, надсилаємо слова вдячності: підприємству AIC SA з міста Гдиня за придбання електрогенераторів; місту Гдиня за допомогу із організацією; асоціації InGremio; підприємству міської комунікації PKA Sp. z o.o.; за логістику та транспортування РКА, РКТ та компанії ITM Industry Group. Збір допомоги організований Лілією Сорочинською за підтримки підприємства міської комунікації PKA Sp. z o.o.», - повідомляє міська рада.

Нагадаємо, 2 березня міська рада інформувала, що Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька. 4 березня Житомир отримав допомогу від австрійських друзів. 8 березня Житомир отримав гуманітарну допомогу з Данії, від громадян та дитячого магазину, і чергову партію допомоги з Польщі та Німеччини.

Як повідомляв Житомир.info, Бренд «Kachorovska atelier» разом з іншими житомирськими виробниками безоплатно шиє берці для наших хлопців та дівчат з територіальної оборони. Також житомирські волонтери збирають медикаменти для лікарень, тероборони та ЗСУ та цілодобово приймають і розподіляють гуманітарну допомогу, формуючи набори для військових та переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна гуманітарна допомога Австрія Польща  
Матеріали по темі