Місто

Житомирянам почнуть роздавати отриману гуманітарну допомогу, а військовим передадуть дві фури яблук, які їхали в росію

12 March 2022, 20:58

З завтрашнього дня в Житомирі будуть приймати заявки на отримання гуманітарної допомоги, а військовим передадуть яблука, які везли в росію: дві фури з російськими номерами тепер у місцевої громади.

Про це 12 березня у вечірньому відеозверненні повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ще один день пройшов і це був спокійний день. Так, ми багато бігали в укриття, але ні одна бомба, ні одна ракета не прилетіла в наше славетне місто, місто сильних духом людей. І за це треба дякувати Богу і нашим Збройним силам, ворог нас боїться, в тому числі. Сьогодні ми знову приймали біженців, допомагали тим, кому потрібна допомога», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також відповів на багато чисельні питання щодо гуманітарної допомоги, яку отримує місто.

«По-перше, ми забезпечували військових і далі продовжуємо це робити, я не буду казати кількість людей, яким ми надаємо цю допомогу кожен день, але це тисячі. По-друге, ми забезпечили медикаментами наші лікарні, зробили додатковий запас медикаментів. По-третє, ми допомагаємо біженцям і тим людям, які їдуть через Житомир. На сьогоднішній день ми вже сформували непогані резерви цієї допомоги, ми не маємо права сьогодні все роздати, бо ми не знаємо, коли закінчиться війна. Я точно знаю, що вона закінчиться перемогою, але те, що вона не закінчиться завтра чи через тиждень – теж знаю точно. Із завтрашнього дня ми через сайт міської ради і засоби масової інформації будемо розповсюджувати інформацію про роботу центра, який буде централізовано реєструвати і роздавати громадянам цю гуманітарну допомогу. Там є памперси для дорослих, засоби гігієни, зубні щитки і зубні пасти, продукти харчування, одяг і ще багато різного», - розповів мер Житомира.

Сергій Сухомлин пояснив, що людина має зателефонувати, зареєструватися, сказати, що їй потрібно, і якщо це є, то наступного дня зранку можна буде отримати в одному з трьох центрів.

«Ми будемо фасувати, відправляти і видавати. Центри будуть на Богунії, на Корольова (Польова) і в центрі міста. Завтра дамо більше інформації», - пояснив Сухомлин.

Мер також розповів, що сьогодні територіальна оборона Житомира «з подивом побачила дві фури з російськими номерами».

«З’ясувалося, що вони з 23 лютого стояли в Житомирі, везли яблука. Намагалися перевезти яблука з Молдови до росії, але (сьогодні) проїхали 500 метрів і натрапили на нашу територіальну оборону. Фури ми вилучили, вірніше, скажемо так: вони добровільно подарували місту Житомиру, області дві фури. Яблука ми завтра відправляємо по наших військових частинах, бо зараз дуже потрібні вітаміни і дякую, що ми їх знайшли», - сказав Сергій Сухомлин.

Він знову висловив надію, що сьогоднішня ніч буде спокійною, але це не факт, бо ворог буде намагатися залякати наше сильне місто.

Нагадаємо, 2 березня міська рада інформувала, що Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька. 4 березня Житомир отримав допомогу від австрійських друзів. 8 березня Житомир отримав гуманітарну допомогу з Данії, від громадян та дитячого магазину, і чергову партію допомоги з Польщі та Німеччини. 12 березня до Житомира прибуло 5 тонн важливих для захисників і сімей з дітьми речей від австрійського міста Мархтренк та медикаменти, засоби гігієни й інше з польського міста Гдиня.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські волонтери збирають медикаменти для лікарень, тероборони та ЗСУ та цілодобово приймають і розподіляють гуманітарну допомогу, формуючи набори для військових та переселенців. Переселенців, які вимушені залишати рідні міста і села через російську агресію, в Житомирі, зокрема, приймають у міському колегіумі та у гуртожитку професійного ліцею і в приватній школі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин війна гуманітарна допомога яблука  
Матеріали по темі