Події

«А ворожі танки ви так само будете палити»: за добу в Житомирській області палії сухої трави спричинили 17 пожеж

13 March 2022, 12:58

Упродовж доби 12 березня в Житомирській області сталося майже два десятки пожеж в екосистемі – горіли залишки сухої трави, підпалені людьми. Вогонь пройшов понад 30 га території.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Рятувальники обурені діями паліїв та звертаються до них із закликом не завдавати шкоди довкіллю, особливо у такий непростий час.

«Шановні палії, а ворожі танки ви так само будете палити? Чи вашої рішучості вистачає тільки на те, щоб завдавати шкоди довкіллю в таких складних для країни умовах?», – звертаються рятувальників до жителів області.

Так, упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 17 загорянь залишків сухої рослинності в області. Внаслідок пожеж вогнем пройдено 32 га території. Займання сухостою зареєстровані на території усіх чотирьох районів області: Житомирського, Коростенського, Бердичівського та Новоград-Волинського. Зокрема, в с. Нове Життя Малинської територіальної громади полум’я з трави перекинулося на пустуюче обійстя, внаслідок чого вогнем знищено дім і 2 господарчі будівлі. Найбільші за площею пожежі сухостою, які сягнули 4 га, спалахнули в м. Коростень та у с. Турчинка Новоборівської територіальної громади.

Рятувальники Житомирщини закликають населення утриматися від спалювання залишків сухої рослинності та не шкодити екології регіону.

«Пам’ятайте, що з минулого року паліїв карають величезними штрафами. Однак жодні гроші не вартують того часу, який вогнеборці витрачають на гасіння таких загорянь, коли необхідно приходити на допомогу людям в умовах війни», – наголошують у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 15 вересня 2021 року пресслужба Новоград-Волинської міськради повідомила про боротьбу з незаконним спалюванням органічних решток: комунальники разом з військовими за допомогою квадрокоптерів обіцяли патрулювати місто, аби виявляти тих, хто спалює листя, суху траву, бадилля картоплі. Лише за 2 дні профілактичних заходів мобільні групи виявили та задокументували 9 таких адміністративних правопорушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава трава війна  
Матеріали по темі