Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 16 березня (оновлюється)

16 March 2022, 10:14

Двадцять перший день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 16 березня.

Офіс Президента України

«Мої пріоритети на переговорах абсолютно зрозумілі. Завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності, реальні гарантії для нашої країни, реальний захист для нашої країни». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 21 дня війни.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 16.03.2022

Триває двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує наступальну операцію проти нашої Держави. Станом на 16 березня ворогом в повній мірі не досягнуто жодної стратегічної мети наступальної операції.

На Волинському напрямку російські окупаційні війська, за повної підтримки воєнно-політичного керівництва Республіки Білорусь, продовжують активно використовувати її територію для розміщення ракетних комплексів, нанесення ракетних ударів по території України та організації всіх видів забезпечення військ. Також, збройними силами російської федерації активно використовується аеродромна мережа і транспортна інфраструктура Республіки Білорусь.

Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь постійно здійснює моніторинг обстановки у прикордонних з Україною районах. З метою отримання інформації розвідувального характеру білоруськими розвідувальними органами здійснюється опитування громадян, що перетинають українсько-білоруський кордон.

На Поліському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні розвідки та намаганні організувати контрбатарейну боротьбу. Значних успіхів не має. В ході ведення бойових дій підрозділи 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу зазнали значних втрат в особовому складі й техніці та були вимушені передчасно задіяти резерви.

На Сіверському та Слобожанському напрямках активних наступальних дій з боку ворога не фіксується. Окупанти намагаються закріпитися на раніше захоплених рубежах, здійснити перегрупування військ та поповнити запаси.

Противник не полишає спроб просунутись південніше міста Ізюм, ймовірно, з метою продовження наступу в напрямку Слов’янська. Успіху не має.

У Південнобузькому операційному районі противник продовжує спроби закріпитися на займаних позиціях. Після завданого підрозділами Збройних Сил України удару по аеродрому Херсон, який тимчасово перебувє під контролем ворога, окупанти намагаються здійснити перебазування техніки, що вціліла.

Корабельний склад чорноморського флоту російської федерації продовжує блокування судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 22.00

Ірина Верещук підбиває підсумки 16 березня, доповідаючи про:

  • евакуацію громадян із Маріуполя;
  • заплановані на завтра гуманітарні коридори;
  • звільнення викраденого окупантами мера Мелітополя Івана Федорова.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний станом на 20.30

На Київському напрямку наші артилеристи влаштували highway to hell командному пункту і пункту забезпечення 35-ої Армії Східного військового округу ЗС РФ.

Відео тут

Міністрество внутрішніх справ станом на 20.00

Щодо геноциду українського народу, що відбувається та чиниться військами російської федерації. Факти повідомляє міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

У відео про:

  • накази чинити мародерство та свідомий розстріл громадян України;
  • розстріл родини Перебийніс в Ірпені;
  • героїчну смерть поліцейського, старшого сержанта Олексія Пономаренко, під час евакуації громадян з окупованого Демидова на Київщині;
  • викрадення співробітників ДСНС України;
  • масове поховання 57 мирних жителів Ірпеня та Бучі в колективній братській могилі;
  • розстріляну колону мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей, під час спроби евакуації погодженим «зеленим коридором» з села Перемога.

«На сьогоднішній день ми абсолютно чітко фіксуємо свідомий розстріл громадян України російськими військами. Абсолютно чітко є команди керівників на відкривання вогню по мирним жителям. Все це фіксується органами Національної поліції, в тому числі підтверджується фактами прослуховування телефонів загарбників, частину з яких ми викладаємо у відкритий доступ», — зазначає Денис Монастирський.

Вічна пам’ять невинно убієнним. Нічого не забудемо, ніколи не пробачимо.


ДСНС станом на 20.00

Київ, Подільський район. Внаслідок ворожого обстрілу у Києві сталося загоряння у трьох житлових будинках. 16 березня о 17:16 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла у Подільському районі столиці. На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. По прибуттю, бійці виявили окремі осередки займання через потрапляння уламків снаряду в три 1-поверхові окремо розташовані житлові будинки. О 18:34 рятувальники локалізували пожежу на загальній площі 150 кв. м та о 18:42 – ліквідували. На місці задіяно 4 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 25 чоловік особового складу. Жертв та постраждалих немає.

Чернігівська область. Станом на 19:00 підрозділи ДСНС у Чернігівській області 7 разів залучались до ліквідації пожеж, ще 4 рази для надання допомоги внаслідок обстрілів житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Під час розбирання конструкцій гуртожитку, що в м.Чернігові, рятувальниками було виявлено тіла 5 загиблих осіб, серед яких 3 дітей. Загалом, для проведення невідкладних робіт від ДСНС залучалось 38 чоловік особового складу та 16 одиниць спецтехніки. Крім того, розрахунками групи піротехнічних робіт та підводного розмінування відпрацьовано 7 заявок, під час яких вилучено 2 вибухонебезпечні предмети.

Міністерство оборони станом на 19:00

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр:

21-й день нашого опору збройній агресії Російської Федерації. Ми з вами вже організувались в усіх сферах, давайте ще організуємось в інформаційній. Інформаційну зброю РФ використовує паралельно з військовим озброєнням. Вони посилюють одна одну. Вони шукають шляхи і способи інформаційного впливу на нашу свідомість для чого використовують наші з вами слабкі місця. Ми емоційні і жалісливі, чутливі до тих, хто нам співчуває - на цей інформаційний гачок нас легко взяти. Так само є гачки і в західного сусіпльства, які використовує РФ.

Як це працює?

Зараз багато західних компаній виводять свої потужності з РФ. Але добра частина з них стоїть перед дилемою - як залишитись в РФ, але не зіпсувати репутацію в очах шанувальників на Заході. І от для цього РФ вигідно створити видиму опозицію, рух проти Путиіна і проти війни. Бо це серйозний аргумент для виправдання західних кампаній перед їхніми західними споживачами. Вони ж, умовно кажучи, їхню продукцію постачають не лише росіянам, які підтримують війну, але й великій частині притомних людей, які проти Путіна. І їх неможна залишати без їхньої продукції. Повірте, що західне суспільство це виправдання сприйме.

Що стосується України, то в нашому інфопросторі російську опозицію і російських противникі війни РФ використовує для розколу нашої єдності. Бо зруйнувати наші будинки не означає зруйнувати нашу єдність і наші переконання. Тому окрім фізичного руйнування наших міст і сіл, вони намагаються зруйнувати нашу єдність. Чим більше довіри в нас буде до їхньої опозиції і противників війни, тим більше РФ їх використає проти нас. І в дуже важливий момент, коли нам потрібно буде займати єдину жорстку позицію проти РФ, виявиться, що частина нашого суспільства не зможе це зробити, бо в РФ є і притомні люди, які проти війни. От це, власне і є мета російських інформаційних спецоперацій під час війни - розділилити нас за різними світоглядними позиціями.

Тому, в нашому інформаційному просторі, поки йде війна, не повинно бути їхніх експертів, політиків, колишніх політиків, опозиціонерів, бізнесменів, щиро співчуваючих - бо їх всіх використає РФ проти нас - або прямо, або "втемну". Не читайте їхні пости, статті і не обговорюйте їх, не треба їх ні в чому переконувати або дякувати за підтримку - вони всі інформаційна зброя своєї країни (незалежно від того, знають вони про це чи ні). Залиште їхнє інформаційне поле нашим професіоналам. Наші інформаційні війська, повірте, дуже потужні.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 16.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Продовжується наступальна операція проти України. Противник отримує жорсткий супротив з боку підрозділів Сил оборони Держави. Окупанти несуть суттєві втрати у живій силі та техніці.

З початку доби підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України знищено два літаки Су-30СМ в Одеській області, вертоліт Ка-52 поблизу Миколаєва та літак Су-34 на Чернігівщині. Дані щодо втрат противника уточнюються.

Російські окупанти продовжують зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права наносять ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, житлових кварталах, обстрілюють з артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню колони мирних жителів під час здійснення евакуації з районів ведення активних бойових дій. Фіксуються факти тримання цивільних осіб у заручниках, пограбування місцевого населення, мародерства та викрадення людей.

У зв’язку з проведеною примусовою мобілізацією чоловіків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей склалася критична ситуація, що наближає зазначений регіон до гуманітарної катастрофи. Так, в населеному пункті Макіївка, катастрофічна ситуація у місцевих лікарнях, які фактично не спроможні надавати медичну допомогу мирному населенню через брак кваліфікованого медичного персоналу.

Збройні Сили України продовжують успішно виконувати поставлені завдання щодо відсічі збройної агресії проти України. На окремих напрямках наші підрозділи перегруповані та перейшли у контрнаступ.

Тривають заходи щодо здійснення прикриття державного кордону України та морського узбережжя. На окремих напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони.

Наша сила - в правді! Разом переможемо! Слава Україні!


Міністерство оборони станом на 17.10

Місто-мученик Маріуполь продовжує блокуватися російсько-фашистськими загарбниками. Квітуче європейське місто росіяни перетворили в руїни. Мирні мешканці стали заручниками путінських солдат: евакуація населення блокується. Під щоденними бомбардуваннями і артилерійськими обстрілами з боку ворога гинуть діти і жінки. Душа України плаче, а серце обливається кров’ю від злості до російських воєнних злочинців. За усіх вбитих, за кожну зламану долю росія відповість


ДСНС станом на 17.00

Харків. 16 березня внаслідок обстрілів виникла пожежа торгівельних павільйонів на території ринку. Площа пожежі становить близько 3 тис. 600 м кв. Інформація, щодо можливих жертв та постраждалих уточнюється. Від ДСНС залучено 51 особа та 9 одиниць техніки.

Харків. 16 березня внаслідок обстрілів у Слобідському районі у складській будівлі виникла пожежа на площі близько 1 тис. 500 м кв. Інформація, щодо жертв та постраждалих уточнюється. Від ДСНС залучено 50 осіб та 9 од. техніки.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 16.30

Сьогодні, близько 15.30, російськими окупантами-нелюдами була обстріляна з РСЗО БМ-21 "Град" колона цивільних людей, які евакуйовувалися з міста Маріуполя до міста Запоріжжя. За попередньою інформацією, є загиблі. Серед постраждалих та поранених є діти. Кількість постраждалих уточняється. Росіяни, ГОРІТЬ В ПЕКЛІ, прощення вам ні від людей, ні від Бога не буде ніколи.

ДСНС станом на 14.30

Не рахуючи безсонні ночі і безкінечні дні, наші рятувальники працюють на межі людських можливостей та разом з усіма наближають таке довгоочікуване «Відбій повітряної тривоги! Україна перемогла!». Ще буде час для втоми і скорботи за тими, хто став жертвою нацистів нового покоління. А поки - тримаємо стрій і знову у бій.


Київська область. 16 березня о 10:42 внаслідок обстрілів у Вишгородському районі у виробничо-складській будівлі хлібних виробів виникла пожежа. О 12:42 пожежу локалізовано на площі 1 тис. м кв. Жертв та постраждалих попередньо немає. Від ДСНС залучено 19 осіб та 4 од. техніки.

Харківські рятувальники продовжують проводити пошукові роботи. На місці зруйнованих будівель за весь час війни вдалось врятувати 189 людей.

Російські загарбники вкотре хотіли захопити Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ, що на Луганщині. Ворог продовжує цинічно обстрілювати мирне населення. Окупанти завдають ударів і вночі, і вдень. У Сєвєродонецьку, Рубіжному та Лисичанську протягом ночі палали десятки житлових будинків. Багато загиблих і постраждалих серед мирного населення. Рятувальники ДСНС Луганщини продовжують допомагати людям вибратися з під завалів, привозять людям воду та допомагають органам влади з евакуацією людей в безпечні місця. Але російська армія хоче більше заручників війни серед мирного населення і робить евакуацію неможливою. Обстріли не вщухають. Режиму тиші немає – гуманітарного коридору сьогодні не буде. Російські війська обстрілюють колони автобусів та точки збору людей, звідки планувалась евакуація.

Офіс Президента України станом на 14.30

Президент Володимир Зеленський провів розмову з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом, який перебуває в Україні й уже почав працювати, щоб окупанти відповіли за всі воєнні злочини проти українців.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 16.03.2022

Триває двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська продовжують стратегічну наступальну операцію проти України. Завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Частково досягли мети на Донецькому напрямку, зупинені на Миколаївському напрямку.

Ворог намагається здійснювати переміщення додаткових резервів Східного воєнного округу.

У зв’язку із значними втратами на південному напрямку, командування збройних сил країни-агресора відмовилось від посилення угрупування військ на Поліссі додатковими резервними підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Відзначено ведення повітряної розвідки із застосуванням БпЛА “Орлан-10”.

У збройних силах Республіки Білорусь заплановано проведення ротації підрозділів, які виконують завдання з прикриття білорусько-української ділянки кордону.

Ворог здійснює спроби відновлення наступальних дій в напрямку на Вишгород. Протягом доби противник намагався просунутися у бік Києва. Успіху не мав, перейшов до оборони.

На Сіверському напрямку противника зупинено.

Окупанти намагаються закріпитися на досягнутих рубежах, здійснюють перегрупування військ та спроби відновити боєздатність своїх підрозділів.

Ворог не полишає спроб оволодіти містом Чернігів, проте, активних наступальних дій не проводить. Здійснює перегрупування військ та намагається організувати логістичне забезпечення, успіху не має.

У напрямку на Бровари спостерігається переміщення малочисельних груп техніки окупантів в межах зайнятого району населених пунктів Богданівка та Велика Димерка.

Повітряна розвідка позицій ЗС України проводиться із застосуванням БпЛА “Орлан-10”.

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються закріпитися на захоплених рубежах, здійснюють перегрупування військ та поповнюють запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

Продовжується блокування противником міст Суми, Лебедин та Охтирка. Активних наступальних дій ворог не проводить. Окупанти продовжують здійснювати невдалі спроби блокування Харкова.

На Донецькому та Таврійському напрямках в результаті штурмових дій у районі Попасної, противник зазнав втрат та вимушений відійти для перегрупування.

У районі Сєверодонецька окупанти провели розвідку боєм, успіху не мали, намагаються закріпитися на східних та західних околицях міста Рубіжне. Водночас, за наявною інформацією, 15 березня армійська авіація противника нанесла вогневе ураження по позиціях своїх військ поблизу населеного пункту Смолянинове.

На Волноваському напрямку окупанти намагаються розвинути наступ в напрямку населеного пункту Велика Новосілка.

На Криворізькому напрямку ворог здійснює спроби відновити наступ у напрямку населених пунктів Велика Кострома, Мала Кострома та Кривого Рогу. Внаслідок вогневого ураження, завданого підрозділами Збройних Сил України, противник був зупинений, зазнав втрат і відійшов на невигідні рубежі.

Авіація противника продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Cумській та Донецький областях активно використовуючи аеродромну мережу Республіки Білорусь та окупованого Криму.

У Чорноморській операційні зоні бойовими кораблями здійснювалися обстріли морського узбережжя у районах населених пунктів Лебедівка, Санжейка, Затока та Біленьке.

Командування Збройних Сил України звертає увагу військових експертів, блогерів та активних користувачів соціальних мереж щодо недоцільності НЕГАЙНОЇ демонстрації наслідків бойових дій, трофеїв, та іншої інформації, що може бути використана в інтересах проведення майбутніх операцій сил оборони.

Разом переможемо! Слава Україні!

Головне управління розсідки Міноборони станом на 13.30

Окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з ЛНР, ДНР і спалюють тіла росіян

В тимчасово окупованому Луганську відкрито пункт видачі тіл загиблих «мобілізованих» жителів окупованих територій в магазині «Копійка». Видачею тіл займається так звана «поліція» російської окупаційної армії. При цьому, із документів родичам загиблих видають тільки свідоцтво про смерть та дозвіл на поховання. Жодних документів де, як і за яких обставин вони загинули – немає.

Родичам пояснюють, що жодних виплат за смерть мобілізованих з «ЛНР» і «ДНР» не передбачено навіть за наявності російського паспорта. Одночасно, родичам офіційно загиблих росіян обіцяно виплату 12 мільйонів рублів. Таке ставлення викликає обурення серед місцевого населення, втім «поліція» окупантів не зважає на ці настрої.

На тимчасово окупованих територіях Донецької області продовжується примусовий набір до складу 1 Армійського корпусу окупантів. Переважна частина «новобранців» відправляється в найгарячіші точки без відповідної підготовки. Здебільшого їх використовують на передовій для розчищення перешкод та риття окопів. Відзначається вкрай низький рівень забезпечення та брак їжі. Втрати серед «новобранців» сягають 70-80%.

Щоб приховати реальну кількість загиблих, окупанти використовують Донецький металургійний комбінат для спалення трупів місцевих «новобранців» і добровольців, які прибули з Росії. Точна кількість спалених невідома.

Офіс Президента України станом на 13.00

«Світ уже починає розуміти, що без визнання Росії державою-терористом неможливо буде відновити справедливість щодо України». Звернення Президента Володимира Зеленського.

Міністерство охорони здоров'я

Окупанти під час воєнних дій проти України пошкодили 117 лікарень, 7 відновленню не підлягає. Обстріляно 43 машини екстреної медичної допомоги. Проте система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців. #МОЗ інформує про деякі оперативні рішення та дії, прийняті для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я.

МОЗ поставило 7 нових ангіографів до лікарень. Обладнання монтується та готується до запуску. Для лікарень територій, де йдуть активні бойові дії, також є ангіографи. в Харків доставлено 18 автівок швидкої медичної допомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який до Харківщини був переданий від Данії за координації МОЗ. Найбільші фармвиробники світу — американська Pfizer та французька Sanofi — висловили підтримку України. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. Ці компанії вже обмежили співробітництво з РФ, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень. Запущено платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни, більше деталей за посиланням https://bit.ly/3qbEsn8. Затверджено Методичні рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі в умовах бойових дій/воєнного стану https://bit.ly/3CLoDZe. Направлено на державну реєстрацію до Міністерство юстиції України наказ про відтермінування електронного розподілу в інтернатуру. На період воєнного стану повернемось до старої процедури.

Поки наші воїни захищають країну від ворога, МОЗ на всіх доступних політичних майданчиках закликають європейських партнерів продовжити тиск на РФ. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко виступив перед міністрами охорони здоров’я країн ЄС та європейських медичних організацій із закликом продовжити тиск на російську федерацію, як агресора і єдину причину війни та гуманітарної кризи на території України.

Зроблено видачу форми №127/о («Медична довідка для отримання дозволу (ліцензії) на об'єкт дозвільної системи») безкоштовною в державних і комунальних закладах охорони здоров’я https://bit.ly/3w7h3qJ. Форма №127/о – це офіційний медичний документ, що є висновком після огляду громадянина з метою встановлення наявності або відсутності у нього медичних протипоказань для отримання дозволу на зброю.

Налагоджено взаємодію на українських фармацевтичних заводах.

До роботи в закладах охорони здоров’я залучено 103 іноземні медики.

5-й конвой з хворими українськими дітьми (109 осіб) вирушив під надійним українсько-польським медико-поліцейсько-прикордонним супроводом.

Офіс Президента України станом на ранок 16 березня

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (16.03.2022 – ранок).


СтатКом ЗСУ

"Українське сафарі 2.0" триває. Бійцям 93-тя ОМБр Холодний Яр вночі вдалося ювелірно знищити гаубичний дивізіон окупанта 2С19 "Мста-С". Ворог розмістив знаряддя на площі залізничного вокзалу у Тростянці на Сумщині. Уразити техніку окупанта і не завдати серйозних руйнувань цивільній інфраструктурі було непростою задачею. Утім, холодноярцям вдалося з нею справитися. На другому відео - знищення ворожої техніки у тому ж районі. Щодня наближаємо перемогу!


Оперативне командування Північ

Ситуація в зоні відповідальності підрозділів оперативного командування «Північ» станом на ранок 16 березня залишається контрольованою. Вночі фахівці ППО поцілили в ворожий літак типу Су, який закидував ракетами Чернігів. «Пташка» впала. Також оборонці успішно відбили атаку орків, які під прикриттям бронетехніки намагалися зайти в район Новоселівки. Втрати ворога уточнюються.

Операція об'єднаних сил. Підсумки минулої доби

Протягом минулої доби підрозділами ДСНС, які входять до складу Об’єднаних сил здійснено 34 виїзди на ліквідацію наслідків бойових дій. Ліквідовано 18 пожеж викликаних обстрілами окупаційних військ. Всього було залучено 27 одиниць техніки та 135 чоловік особового складу.

Відпрацьовано 13 залучень піротехнічних розрахунків (виявлено 6 вибухонебезпечних предметів):

  • - 5 разів у населеному пункті ПОКРОВСЬК. Виявлено 5 вибухонебезпечних предметів;
  • - 2 рази у населеному пункті ЛУГАНСЬКЕ. Виявлено 1 вибухонебезпечний предмет;
  • - 6 разів до обстеження приватних житлових та багатоквартирних будинків на виявлення вибухонебезпечних предметів в населених пунктах ЛИСИЧАНСЬК та РУБІЖНЕ. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

3 залучення для надання допомоги населенню (3 дитини врятовано):

  • - забезпечено підвезення гуманітарної допомоги, та евакуацію 3 дітей в населеному пункті СЄВЄРОДОНЕЦЬК.
  • - забезпечено підвезення технічної води до населеного пункту ГІРСЬКЕ.

Евакуація населення:

15 березня 2022 року проведено евакуацію населення, в Донецькій області – 238 осіб, з них 39 осіб підрозділами ДСНС (ВУГЛЕДАР, ЛИМАН, АВДІЇВКА); Луганської області – 292 особи (ЛИСИЧАНСЬК, КРИМІННА).

Всього в період з 24.02.2022 року евакуйовано з населених пунктів Луганської області близько 9062 особи та з населених пунктів Донецької області близько 4276 осіб.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 11.00

ЗСУ знищили рашистські гелікоптери в окупованому аеропорту на Херсонщині.

Командування Повітряних сил ЗСУ

Сьогодні, о 5 ранку, на півдні країни два винищувача Су-30см російських фашистів відправили услід за російський кораблем. Пара винищувачів окупантів намагалася атакувати одне із селищ в Одеській області. Зенітним ракетним підрозділом Повітряне командування "Південь" обидва літаки ліквідовано. Пілоти катапультувались і вслід за літаками впали в українське Чорне море!

ДСНС станом на 11.00

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:30 16 березня 2022 року. Протягом минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС не припиняли ліквідовувати наслідки повітряних бомбардувань та артилерійських обстрілів житлових кварталів Харкова. В умовах війни вони здійснили 32 виїзди на ліквідацію пожеж та розбирання завалів зруйнованих будівель, спричинених ворожими обстрілами. Пліч-о-пліч з харків'янами працюють побратими з Полтавщини та Дніпропетровщини, волонтери та комунальники. Всі разом наближають день нашої перемоги, роблять життя мешканців Харкова безпечнішим та комфортнішим. Наразі ще тривають аварійно-рятувальні роботи у Київському, Шевченківському, Новобаварському та Немишлянському районах Харкова. За минулу добу додалась ще одна “гаряча точка” на мапі Харкова. В результаті артилерійського удару по багатоповерхівкам у Немишлянському районі Харкова, сталось руйнування декількох квартир у 2-х житлових багатоповерхівках, а також їх загоряння. Рятувальники загасили пожежу на загальній площі біля 200 кв.м., провели рятування та евакуацію людей, а також дістали з-під завалу тіло загиблого. Загалом цього дня рятувальники врятували з-під завалів 4 людей, відшукали та вилучили з-під уламків будівельних конструкцій 2 загиблих. Пошукові роботи не припиняються. Завдяки роботі рятувальників на місці зруйнованих будівель за весь час війни вдалось врятувати 189 людей. Вночі, близько 03:00 ворожі снаряди потрапили в одну із харківський шкіл. Зруйновано триповерхову частину будівлі на площі 800 кв.м. Постраждала 1 особа.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 22 виїзди на знешкодження артилерійських боєприпасів, що не розірвались.

Київ, Шевченківський район. Внаслідок ворожого обстрілу у Києві стався обвал у житловому будинку. 16 березня о 06:16 до Служби порятунку надійшло повідомлення про обвал у житловому будинку у Шевченківському районі. Так, внаслідок потрапляння уламків снаряду у 12-поверховий житловий будинок, стався обвал на 12-му та технічному поверхах, також було частково пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок. Станом на 07:45 ліквідовано загорання на балконах 3, 10, 11 та 12 поверхів, а також у квартирі на верхньому поверсі. У дев’ятиповерховому житлово

Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі