Економіка

Мінекономіки анонсує зниження цін на пальне: дизпаливо – на 5 грн, бензин – на 7 грн

18 March 2022, 07:28

Відсьогодні ціни на пальне в Україні знизяться: тепер дизпаливо буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр), бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр).

Про це на початку доби 18 березня повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Зниження відбулося завдяки вчасно ухваленим рішенням Урядом та парламентом: Верховна рада ухвалила урядовий законопроект про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

«Таким чином, ми досягаємо балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується. Завдяки цьому зможемо акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування. Доступне пальне дозволить активувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги», - зазначається в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, 12 березня на засіданні Уряду були ухвалені два рішення, щоб уникнути дефіциту пального на заправках та максимально стримати зростання його ціни. В Україні з 10 квітня 2022 року планують почати масштабну посівну кампанію.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пальне Мінекономіки бензин війна  
Матеріали по темі