Влада

Начальник ГУНП поїхав на північ Житомирської області, щоб поспілкуватися з керівництвом і працівниками підрозділів поліції

18 March 2022, 12:58

Начальник ГУНП області Олег Трачук 17 березня виїхав безпосередньо до північно-східних територіальних підрозділів Житомирщини та поспілкувався з керівництвом і працівниками щодо роботи у воєнних умовах.

Про це 18 березня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«У Коростенському районному управлінні очільник поліції, у першу чергу, поцікавився ходом розслідування кримінального провадження, пов’язаного із вогнепальним пораненням 9 березня інспекторів групи реагування під час несення ними служби. Наразі підозрюваній особі оголошено про підозру у вчиненні цього діяння та обрано запобіжний захід. Окрім того, під час зустрічі обговорювались питання організації безпекових заходів, у тому числі патрулювання у місті та роботи поліцейських на блокпостах, функціонування системи відеоспостереження, виконання інших функцій поліції із забезпечення правопорядку», - йдеться у повідомленні.

Овруцький відділ поліції є прикордонним. Окрім того, цей район має й інші особливості, зумовлені як його географією, так і протяжністю. Відтак про організацію служби у цих умовах доповів т.в.о. начальника Овруцького відділу Петро Бородій, озвучивши низку нагальних потреб підрозділу для ефективного виконання поставлених завдань в умовах воєнного стану. Очільник поліції Житомирщини відразу дав доручення для допомоги відділу в належному оснащенні та озброєнні.

Один з підрозділів, на території обслуговування якого наразі зафіксовано найбільше злочинів, пов’язаних з воєнною агресією росії, - Малинське відділення поліції. Населені пункти цієї території практично щодня потрапляють під ракетні та бомбові обстріли. Є загиблі та травмовані, руйнувань та пошкоджень зазнали багато приватних обійсть, адмінбудинків та підприємств інфраструктури. У самому Малині, окрім іншого, пошкоджено дитячий садочок та місцевий храм. На місцях усіх цих подій працюють поліцейські, фіксуючи та збираючи докази воєнних злочинів. Також начальник відділення Сергій Цівончук розповів і про виконання поліцейськими інших функцій, у тому числі із попередження крадіжок чи будь-яких проявів мародерства, відзначивши загальне зниження кримінальних подій у рази.

У Радомишльському відділенні поліції Олег Трачук поспілкувався з працівниками.Вони працюють у безперервному режимі, почергово змінюючи один одного на блокпостах, патрулюванні чи у слідчо-оперативних групах.

«У цей непростий час поліцейські області продовжують виконувати свої функції, пов’язані із охороною правопорядку, попередженням і протидією правопорушенням, забезпеченням безпеки людей, фіксацією воєнних злочинів та розслідуванням інших кримінальних діянь. Підрозділи боєздатні, поліцейські відповідально і зосереджено виконують визначені їм завдання, настрій у всіх оптимістичний. Знаємо, що Перемога буде наша і, сподіваємось, що уже швидко», - підсумував результати зустрічей начальник ГУНП Олег Трачук.

Нагадаємо, уночі 27 лютого під час виконання бойового завдання неподалік Народичів загинули двоє поліцейських – 41-річний майор Володимир Солодчук та 40-річний майор Іван Гераїмчук.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 18 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 20 днів війни, яка почалася 24 лютого 2022 року, російські війська нанесли майже 60 ракетно-бомбових ударів по території Житомирської області: внаслідок обстрілів зруйновано та пошкоджено понад 200 будівель, загинули 43 громадянина, 20 з них – цивільні люди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Трачук війна ГУНП  
Матеріали по темі