Економіка

Житомирські податківці дають роз’яснення щодо третьої групи спрощеної системи оподаткування та нагадують про сплату податків в «Дії»

22 March 2022, 09:45

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що Законом України від 15.03.2022 № 2120-lX (законопроект № 7137-д) «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесено зміни до Податкового кодексу України. Зокрема зміни стосуються перебування платниками на третій групі спрощеної системи оподаткування.

Про це 21 березня повідомляє пресслужба ГУ ДПС.

«Отож з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України платниками єдиного податку третьої групи можуть бути, зокрема, фізичні особи – підприємці, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень. До таких осіб не застосовується обмеження щодо кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах», - йдеться у повідомленні.

Не можуть бути платниками єдиного податку третьої групи, які використовують зазначені вище особливості оподаткування:

1) суб’єкти господарювання (зокрема, фізичні особи – підприємці), які здійснюють: діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора); обмін іноземної валюти; виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин); видобуток, реалізацію корисних копалин;

2) страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші фінансові установи, визначені законом; реєстратори цінних паперів;

3) представництва, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи юридичної особи, яка не є платником єдиного податку;

4) фізичні та юридичні особи – нерезиденти.

Також податківці нагадують, що ФОП можуть сплатити податки в «Дії» – послуга знову доступна в за стосунку.

«Від початку російського вторгнення до України служби нацбезпеки відключили усі держреєстри, аби захистити дані українців. Спільно з Державною податковою службою вдалося відновити роботу комплексу реєстрів, що дотичні до податкових послуг. Тепер фізичні особи – підприємці 1–3 групи без найманих працівників на спрощеній системі оподаткування знову можуть сплатити податки за кілька кліків у застосунку Дія», - зазначається у повідомленні.

Як сплатити податки ФОП через Дію:

у застосунку натисніть «Послуги – Податки ФОП»;

виберіть «Сплата податків та зборів»;

оберіть податок та період, за який сплачуєте;

натисніть «Сплатити».

Сплачуйте податки вчасно, онлайн, зі свого смартфона та з будь-якого місця.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 22 березня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податки фОП податкова воєнний стан  
Матеріали по темі