Здоров'я

МОЗ закликає аптечні мережі не підвищувати ціни на ліки та повідомляти про такі випадки Держпродспоживслужбу

23 March 2022, 13:42

Міністерство охорони здоров’я закликає аптечні мережі не підвищувати ціни на лікарські засоби.

Про це 23 березня повідомила пресслужба МОЗ.

«Зараз ми всі перебуваємо у непростій ситуації. Та за будь-яких обставин найбільшим нашим пріоритетом залишається життя та здоров’я українців. Ми з першого дня війни співпрацюємо з аптечними мережами та дистриб'юторами і з питань асортименту ліків, і з питань логістики. І я дуже вдячний за їхню позицію. Проте переконливо прошу не підвищувати ціни на ліки, особливо на препарати першої необхідності», - наголошує перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

У разі, якщо аптеки пропонують лікарські засоби за завищеними цінами, можна звернутися до територіальних підрозділів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками як до органу, що контролює ціни на ліки на час воєнного стану.

Також про такі ситуації можна інформувати Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Держпродспоживслужба:

  • на електронну адресу info@dpss.gov.ua;
  • за телефонами (050) 230 04 28, (096) 000 98 23;
  • через чат-бот у Telegram @derzhspozhivsluzhba_bot.

Крім того, можна звернутися до територіальних органів Держпродспоживслужби, контакти яких можна знайти на сайті https://dpss.gov.ua/

Нагадаємо, Держпродспоживслужба запровадила щоденний моніторинг цін на соціально значущі товари – продукти харчування, пальне, лікарські засоби.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. Головне управління ДПС у Житомирській області зверталося до кожного платника податків та закликало усіх проявити свою громадянську свідомість і не здійснювати реалізацію товарів за завищеними цінами та не відмовляти в оплаті товарів або послуг банківською карткою. Бюро економічної безпеки зверталося до українського бізнесу із застереженням щодо необґрунтованого завищення цін на проживання, послуги та товари і радило громадянам повідомляти про такі випадки за допомогою телеграм бота https://t.me/StopOverpriceBot.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ ліки воєнний стан ціна аптека 
Матеріали по темі