Події

У Житомирській області зловили двох паліїв сухої трави: одного екологи оштрафували на 3 тис. грн, інший ледь не спалив власний будинок

28 March 2022, 20:48

Поблизу села в Коростишівській громаді екологи зафіксували факт спалювання трави і зловили палія.

Про це 28 березня повідомив керівник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

«Державна екологічна інспекція Поліського округу сьогодні зафіксувала факт спалювання рослинності і притягнула палія до адміністративної відповідальності! Сума штрафу складає 3060 грн. Подія сталася у Більковецькому старостинському окрузі Коростишівської ТГ. Шановні громадяни! Спалювання сухої рослинності є дорогим задоволенням, а у воєнний час, є неприпустимим!», - написав Євгеній Медведовський.

Ще один випадок спалювання сухостою зафіксували рятувальники на Овруччині.

«28 березня мешканець Потапович Овруцької територіальної громади, що на Житомирщині, на власному подвір’ї підпалив суху траву, однак через сильні пориви вітру вогонь швидко перекинувся на господарчу будівлю. Завдяки мешканцям села, які не гаючи часу відразу звернулися за допомогою до рятувальників, вдалося запобігти поширенню вогню на житловий будинок, хоча місцями він все таки дістався частини будівлі. До прибуття пожежно-рятувального підрозділу, намагаючись самотужки ліквідувати займання, власник отримав опіки кінцівок рук», - повідомили в ДСНС.

Загалом, за даними пожежників, станом на 20 годину 28 березня на Житомирщині рятувальники загасили вже 18 пожеж сухої трави загальною площею 38 га.

Нагадаємо, упродовж доби 12 березня в Житомирській області сталося майже два десятки пожеж в екосистемі – горіли залишки сухої трави, підпалені людьми. Вогонь пройшов понад 30 га території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ пожежа Коростишів суха трава палій  
Матеріали по темі