Влада

Мер Житомира закликав виключити білоруські міста з європейського проєкту «Угода мерів»

6 April 2022, 17:36

Мер Житомира Сергій Сухомлин закликав виключити мерів Білоруських міст з проєкту «Угода мерів – Схід» та пере направити заплановані кошти українським містам.

Про це Сергій Сухомлин повідомив 6 квітня у Facebook.

«Багато років тому Житомир приєднався до глобальної ініціативи «Угода мерів». Це про клімат, це про майбутнє наших дітей. Серед підписантів цієї угоди – сотні європейських міст, міст різних країн і в тому числі – з Білорусі. Підписантами цієї угоди були білоруські мери, мери тих міст, з яких злітали літаки (в напрямку України), де базувалися російські війська, міста, з яких запускають ракети в тому числі й по Житомиру. Житомир був одним з перших міст в Україні, яке приєдналося до даної ініціативи, і Житомир сьогодні є першим містом в Україні, яке вимагає від всесвітньої організації, від всіх мерів виключити з цієї угоди білоруські міста, бо там немає мерів, там є «назначенці», яких «бацько» поставив керувати містами. Ми їх не чули, зате чули їх ракети», - сказав Сергій Сухомлин.

До відеозвернення мер Житомира додав фото листа, в якому просить виключити Республіку Білорусь з проєкту «Угода мерів – Схід», припинити їх фінансування та пере направити кошти, які було заплановано для білоруських підписантів на підтримку українських підписантів.

Нагадаємо, Житомир є підписантом «Угоди мерів» з 2012 року: відповідно до взятих зобов’язань місто повинно зменшити викиди СО2 на 20% до 2020 року, для цього у 2015 році було розроблено та затверджено План дій зі сталого енергетичного розвитку міста на 2015-2024 роки.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2022 року мер Житомира Сергій Сухомлин в ефірі незалежного білоруського телеканалу «Белсат TV» звертався до білорусів із закликом не мовчати, відверто казати те, що вони думають про війну в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Білорусь Угода мерів  
Матеріали по темі