Економіка

Надходження до бюджетів громад та обласного бюджету в І кварталі склали понад 90% плану мирного часу, - керівник Житомирської ОВА

7 April 2022, 09:48

Незважаючи на війну надходження до бюджетів громад Житомирщини та обласного бюджету у першому кварталі склали понад 90% плану мирного часу або 2,1 млрд грн.

Про це 6 квітня повідомив керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«У порівнянні з відповідним періодом 2021 року доходи місцевих бюджетів збільшилися на майже 270 млн грн або на 14,2%. Попри складну ситуацію, приріст доходів забезпечено обласним бюджетом та бюджетами 47 територіальних громад з 66. Найбільший приріст доходів від 29% до 62% у першому кварталі продемонстрували бюджети п’яти громад Житомирського та Новоград-Волинського районів: Новогуйвинська, Городоцька, Новоград-Волинська, Волицька, Квітнева. На цьому фоні дуже красномовним виглядає вплив війни на економіку бюджетів громад у березні 2022 року. З 66 громад збільшення рівня доходів зафіксовано лише у 16. Видатки місцевих бюджетів області в І кварталі 2022 року склали 2,8 млрд грн. В першу чергу йдеться про фінансування першочергових та невідкладних видатків», - зазначається у повідомленні.

Крім цього за участі обласного бюджету та бюджетів територіальних громад області протягом березня поточного року було акумульовано 8,2 млн грн для здійснення заходів з територіальної оборони, з яких уже використано 2,7 млн гривень. На заходи, пов’язані з переміщенням та облаштуванням місць для громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місця проживання, оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану з обласного бюджету спрямовано 2,5 млн гривень. Наразі, в області коштом місцевих бюджетів утримується 3,5 тисячі установ та закладів бюджетної сфери.

«Дякуємо усім підприємцям та власникам бізнесу за ефективну роботу, навіть в умовах воєнного часу. Громадам – за згуртованість та готовність реагувати на будь-які найнеочікуваніші виклики. Працівникам бюджетної сфери за рішучість та витримку. Ми переможемо та вийдемо з цих випробувань ще сильнішими та потужними», - підсумував керівник ОВА.

Нагадаємо, вдень 4 квітня 2022 року керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Як повідомляв Житомир.info, Рішенням Ради оборони Житомирщини з 6 квітня 2022 року на час воєнного стану в області дозволено легальний продаж пива, вина, шампанського та слабоалкогольних напоїв. 6 квітня Житомирська обласна військова адміністрація інформувала про проведення аудиту блокпостів на дорогах області, щоб полегшити пересування транспорту.

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 7 квітня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна бюджет ОДА Бунечко  
Матеріали по темі