Події

У Бердичівському районі виявили ще одного колаборанта: чекав на російські війська, які звільнять його від нацистів і бандерівців

7 April 2022, 16:46

За процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури, з врахуванням зібраних органом досудового слідства доказів, місцевому жителю повідомлено про підозру у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Про це 7 квітня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Установлено, що колабораційною діяльністю 20.03.2022 займався житель Бердичівського району, 1980 року народження. Підозрюваний, перебуваючи у людному місці, на автобусній зупинці села, у якому проживав, переконував односельчан у тому, що це не війна, а спецоперація проти бандерівців, яку путіну потрібно було розпочати набагато раніше. Колаборант заперечував, що Крим належить Україні, натомість стверджував, що російські війська воюють з НАТО, яке розмістило у нашій країні лабораторії з виробництва біологічної зброї, і взагалі він чекає на прихід російських військ та звільнення його від нацистів і бандерівців», - йдеться у повідомленні.

Однак односельчани не розділили таких поглядів, натомість повідомили про путінського прихильника правоохоронцям.


Фото обласної прокуратури

Досудове розслідування проводить Бердичівський райвідділ поліції. Бердичівська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Зазначимо, що покарання за ч.1 ст. 111-1 КК України – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, 31 березня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що в області буде перший суд над колаборантами: подружжя на ринку в Бердичеві закликало підтримати збройну агресію росії. Бердичівський міськрайонний суд 4 квітня постановив вирок у кримінальному провадженні щодо місцевого подружжя за фактом колабораціонізму: обох на 11 років позбавили права обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, 7 квітня 2022 року СБУ інформувала про викритого в Житомирі рашистського інтернет-пропагандиста, який вів інформаційно-підривну діяльність у соціальних мережах: кримінальне провадження відкрите за ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 7 квітня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура колаборант Бердичівський район 
Матеріали по темі