Події

В одній із громад Житомирської області поліцейські викрили оборудки з лісом: виявили більше сотні дубових колод і вирубані сосни

9 April 2022, 12:12

В Ємільчинській громаді Житомирської області поліцейські викрили кілька фактів незаконних оборудок з лісом. Так, у с. Рудні-Миколаївці зупинили вантажівку з сосновими колодами, що перевозились без відповідних документів. Неподалік на лісопильні виявили понад сотні дубових колод. А у лісовому масиві поблизу с. Яменця правоохоронці разом з лісниками застали місцевих жителів, які вирубали 15 сосен. Нині розпочаті відповідні досудові розслідування.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Увечері 7 квітня під час відпрацювання району поліцейські зупинили для перевірки автомобіль ЗІЛ-131, що рухався вулицею села. За кермом транспортного засобу перебував 31-річний місцевий житель, а в якості вантажу він перевозив соснові колоди без відповідного маркування», – йдеться у повідомленні.

Неподалік від місця події знаходилась лісопильня, відтак поліцейські провели на підприємстві невідкладний обшук. У результаті виявили 128 дубових колод довжиною по 3 м, документів про походження яких не було надано. Відтак автомобіль з вантажем та лісопродукцію з підприємства поліцейські вилучили.

Наступного дня до відділення поліції №1 смт Ємільчиного надійшло повідомлення працівника місцевого лісгоспу про незаконну порубку дерев поблизу с. Яменця. На місці події поліцейські виявили 15 зрубаних сосен та встановили, що до протиправних дій причетні двоє місцевих жителів віком 19 та 24 років. Поліцейські провели першочергові заходи, вилучили бензопили й інші свідчення.

Нині за вказаними фактами розпочаті досудові розслідування за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Чинними законодавством такі дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років. Якщо ж правопорушення вчинено за попередньою змовою групою осіб, причетним може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала про факти незаконного користування природними ресурсами. Так, біля села Стрижівка Коростишівської міської ТГ були виявлені дві вантажівки з причепами, наповнені піском. А неподалік села Сарнівка Олевської ТГ місцевий житель самовільно вирубав дуби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина пилорама лісопильня дерево  
Матеріали по темі