Місто

​Вступ «першачків» до житомирських шкіл: зареєструватися можна онлайн, прийом документів триватиме до 15 липня

11 April 2022, 10:51

Заяву на вступ до житомирських шкіл батьки цьогорічних першокласників можуть подати онлайн, а потім подати документи до освітнього закладу.

Про особливості цьогорічного запису до перших класів повідомили в телеграм-каналі департаменту освіти Житомирської міської ради.

«Для тих батьків, у яких діти готуються до вступу у 1 клас, повідомляємо! Заяву на вступ до школи можна подати через сайт «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» (https://school.isuo.org/school/map?koatuu=1810100000). Для цього вам необхідно зареєструватися та залишити в «кабінеті батьків» інформацію про себе. Далі ви зможете подати заяву на реєстрацію в один чи декілька закладів загальної середньої освіти, обираючи їх на карті. Якщо вам не вдалося подати заяву через портал, ви можете звернутися безпосередньо в заклад освіти. Прийом документів триватиме до 15 липня, однак, якщо ви не встигнете подати документи, дитину все одно приймуть до вересня у навчальний заклад!», - йдеться у повідомленні.

За словами заступниці директора департаменту освіти Світлани Ковтуненко, з 1 травня офіційно розпочинається реєстрація. Але, не зважаючи на визначені терміни вступної кампанії, ніщо не заважає батькам звернутися з заявами у будь-який час, в тому числі й зараз.

Таким чином, у разі, якщо родина зараз не перебуває в Житомирі, зареєструватися до першого класу можна онлайн, а вже пізніше подати документи до навчального закладу. Якщо це буде після 1 вересня – дитину з Житомира обов’язково приймуть до закладу освіти за місцем реєстрації.

У департаменті освіти Житомирської міської ради також надали рекомендації, як визначити, чи готова дитина йти у перший клас. Поради тут.

Уроки в умовах війни: як організували навчальний процес в одній зі шкіл Житомира, дивіться у відеосюжеті від 8 квітня.

Нагадаємо, з 23 березня у Житомирі почали відновлювати дистанційне навчання у школах, на сайті департаменту освіти створили відповідний розділ.

Як повідомляв Житомир.info, державна служба якості освіти розробила поради, як здійснювати оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта школа вступ перший клас навчання  
Матеріали по темі