Влада

У Мінрегіоні пояснили на що будуть витрачати виділені Житомирській області 100 млн грн з резервного фонду

11 April 2022, 12:06

Виділений 1 млрд грн з резервного фонду в де окупованих областях будуть витрачати на поточні та капітальні ремонти і розбирання зруйнованих конструкцій.

Про це 11 квітня повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

«Кошти резервного фонду державного бюджету виділено обласним військовим адміністраціям та передбачено спрямувати на такі напрямки: ремонт і заміна заповнення віконних та дверних прорізів (поточний ремонт); капітальний ремонт конструкцій дахів та покрівель; поточний ремонт покриття покрівлі; ліквідацію вибоїн покриттів вулиць і доріг населених пунктів; ремонт зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж та систем, в тому числі теплопостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення, каналізації, опалення, електричних мереж; розбирання зруйнованих конструкцій та інші першочергові заходи з відновлення інфраструктури населених пунктів. Координацію від Уряду здійснюватиме Мінрегіон», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 10 квітня з резервного фонду виділили перший мільярд гривень на відбудову звільнених від російських військ територій: Київській області – 400 млн грн, Сумській та Чернігівській – по 250 млн грн, Житомирській – 100 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 4 квітня 2022 року керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає. В Житомирській області за 40 днів війни було зруйновано та пошкоджено 375 будівель, зокрема – повністю знищено 75 житлових будинків та 3 гуртожитки, пошкоджено 70 навчальних закладів та 9 лікарень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Мінрегіон бюджет відбудова  
Матеріали по темі