Події

​У селах на Малинщині та на автошляху до Житомира піротехніки знешкодили 30 ворожих боєприпасів

14 April 2022, 17:08

Відступаючи, окупанти залишили після себе заміновані дороги, лісові стежки, подвір'я та городи. А в обійстях селян нині знаходять невеликі склади з артилерійськими снарядами та іншими боєприпасами.

Про це 14 квітня повідомив у соцмережі керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«За минулу добу піротехнічною групою ГУ ДСНС у Житомирській області виявлено та знешкоджено майже 30 нерозірваних ворожих снарядів. Зокрема, такі роботи вчора проводились в Нові-Вороб'ї та Яблунівка Малинської громади Коростенського району та на ділянці автодороги (Виступовичі – ред.) – Житомир - Могилів-Подільський, що поблизу села Топорище Житомирського району. Тож просимо усіх мешканців Житомирщини бути максимально обережними. Якщо ви побачили незнайомі предмети, що нагадують ракети, бомби чи міни, не чіпайте їх та обов'язково повідомляйте правоохоронців або рятувальників», - йдеться у дописі Віталія Бунечка.

Зазначимо, що на сайті ДСНС запрацювала інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів та небезпечних ділянок.

Про це 14 квітня повідомила пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«На офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій запрацювала інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів та небезпечних ділянок. Відтепер можна щоденно відстежувати детальну динаміку робіт по розмінуванню (кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість розмінованих вибухонебезпечних предметів) в розрізі регіонів https://bit.ly/3vclOx3. Подати заявку про знахідку вибухонебезпечних предметів та відстежувати статус її виконання можна через сторінку з інтерактивною мапою на сайті https://bit.ly/3jQUBuJ, або за номером 101», - повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, 8 квітня керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що у Житомирській області триває розмінування територій, які через дії російських окупаційних військ та ракетно-бомбові удари є небезпечними для життя громадян. Піротехніки вже виявили та знищили понад 1500 одиниць різноманітних боєприпасів.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня у Народицькій громаді розпочалися роботи із зачистки сіл від вибухонебезпечних предметів. Повертатися до своїх осель людям не радили.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування боєприпас міна ракета піротехнік розмінування. 
Матеріали по темі