Події

​У Житомирській області до 5 років позбавлення волі засудили наркоторговця, а 45 тис. грн застави передали на потреби ЗСУ

14 April 2022, 19:29

П’ять років позбавлення волі за збут психотропів і зберігання вогнепальної зброї – на Житомирщині засудили чоловіка, а 45 тис. грн застави передали на потреби ЗСУ.

Про це 14 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення Коростенської окружної прокуратури визнано винним чоловіка у незаконному придбанні, зберіганні психотропних речовин з метою збуту та незаконному придбанні, зберіганні і носінні вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 307 КК України). Вироком суду від 14.04.2022 йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурором доведено, що злочин скоїв 27-річний житель м. Запоріжжя, який для зайняття незаконною діяльністю приїхав до Коростеня та винайняв у місті квартиру. Так, в останній день лютого цього року зловмисник придбав та отримав через поштове відділення психотропні речовини, запаковані у картонну коробку. Кримінальний товар збирався розфасувати у дози та збути, зробивши у місті закладки. Однак плани не здійснилися, оскільки обвинувачений був викритий правоохоронцями.

Під час огляду орендованої квартири у наркоторговця виявили понад 120 грамів амфетаміну, пакети із психотропними пігулками та вогнепальну зброю - самозарядний пістолет.

«На період проведення досудового розслідування особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 45 тис. грн. Наразі, на підставі винесеного судом вироку, усю суму грошової застави буде перераховано для потреб Збройних Сил України», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня у Бердичеві фігурант кримінальної справи попросив суд дозволити йому пожертвувати на користь армії заставу, внесену раніше. Суд клопотання задовольнив: ухвалив перевести на рахунок Нацбанку для підтримки ЗСУ майже 91 тисячу гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркоторгівля вирок ув'язнення застава потреби ЗСУ  
Матеріали по темі