Події

У Радомишлі від вогнепального поранення загинув 12-річний хлопчик, ще одна дитина поранена: двоє підозрюваних – під вартою

16 April 2022, 13:08

У місті Радомишль Житомирської області від вогнепального поранення загинув 12-річний хлопчик. Трагедія сталася 7 березня.

Про подію 12 квітня у Facebook повідомила мати загиблого хлопчика Карина Бельченко.

Жінка розповіла, що вона та її тепер уже загиблий син – переселенці з Києва. Вона стверджує, що поранення дитині завдали чоловіки у камуфляжній формі, які, з її слів, є представниками місцевого територіального угрупування.

«7 березня 2022 року, мій син разом з сусідським хлопчиком (10 років), гралися на подвір’ї власного будинку, куди ми втекли з Києва після початку війни в Україні. О 16.10 на подвір’я в ломилися люди зі зброєю в камуфляжі і без попередження почали стріляти по дітях на ураження», – пише жінка.


Скріншоти Facebook-допису

У пресслужбі ГУ Нацполіції у Житомирській області в коментарі Житомир.info підтвердили інформацію про загибель дитини та поранення ще одного хлопчика.

«7 березня у м. Радомишлі у результаті вогнепального поранення загинув 12-річний хлопчик та був поранений його 10-річний товариш. За цим фактом поліцейські відразу розпочали кримінальне провадження», – інформують у ГУНП.

У поліції також розповіли, що у ході першочергових дій були затримані двоє осіб, підозрювані у причетності до діяння. Нині обоє перебувають під вартою в слідчому ізоляторі.

«Онлайн твердження окремих джерел дезінформації щодо упередженості рослідування є безпідставними і оцінюються як спроба дискредитувати органи державної влади», – наголошують у поліції.

Так, під час досудового розслідування встановлено, що близько 15:00 години у м. Радомишлі у межах території приватного домогосподарства була відкрита стрільба з вогнепальної зброї. У результаті смертельне поранення отримав 12-річний хлопчик. Також був поранений його товариш, якого доставили до лікарні. Наразі його життю нічого не загрожує.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Радомишльського відділення поліції. Серед інших першочергових заходів, правоохоронці провели огляд, зібрали свідчення місцевих мешканців, а також затримали двох осіб та вилучили у них зброю.

Було призначено низку експертних досліджень, у тому числі причин смерті дитини, стану затриманих та балістичну. За результатами медичного освідування, в обох чоловіків, яким 27 та 48 років, відсутні показники наявності алкоголю чи наркотичних засобів в організмі. Встановлюються інші обставини кримінального діяння, а також також підстави володіння та застосування зброї підозрюваними.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУНП в області під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. Чоловікам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч.1 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб…), п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.1 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб…), ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня 2021 у Новограді-Волинському до лікарні чоловік привіз 9-річного хлопчика з вогнепальним пораненням спини. Дитина була реанімації у тяжкому стані. З’ясувалося, що до поранення дитини причетний знайомий батька – військовослужбовець із Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Радомишль дитина поранення вогнепальне поранення  
Матеріали по темі