Події

​За тиждень піротехніки обстежили 35 га території Коростенського району, на якій виявили 244 сучасних вибухонебезпечних предметів

18 April 2022, 15:07

Тривають роботи з розмінування території Житомирської області.

Про це 18 квітня повідомила пресслужба ГУ ДСНС в Житомирській області.

«Упродовж минулого тижня групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС в області знищено понад 40 вибухонебезпечних предметів сучасності, що залишилися після ворожих обстрілів території Коростенського та Житомирського районів: артснаряди, касетні елементи реактивного снаряду РСЗВ «Ураган» та інші. А також фахівці-піротехніки провели очищення місцевості на площі понад 28 га на території с. Веселівка Коростенського району та обстежили ділянки загальною площею 6,5 га у Народицькій територіальній громаді. Після проведених робіт виявлено та транспортовано 244 одиниці вибухонебезпечних предметів сучасності.

Нагадаємо, за один день, 13 квітня, піротехніки виявили 30 вибухонебезпечних предметів у селах на Малинщині та на автошляху до Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня у Народицькій громаді розпочалися роботи із зачистки сіл від вибухонебезпечних предметів. Повертатися до своїх осель людям не радили.

8 квітня керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що у Житомирській області триває розмінування територій, які через дії російських окупаційних військ та ракетно-бомбові удари є небезпечними для життя громадян. Піротехніки вже виявили та знищили понад 1500 одиниць різноманітних боєприпасів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмінування міна вибухівка снаряд Коростень вибухонебезпечний предмет  
Матеріали по темі