Суспільство

На півночі Житомирської області замість зруйнованих окупантами мостів зробили три тимчасові переправи

19 April 2022, 14:23

У Житомирській області замість зруйнованих окупантами мостів зробили три тимчасові переправи – дві у Малині через річку Ірша і одну в Народицькій громаді через річку Грезля.

Про це на брифінг 19 квітня повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«На півночі Житомирської області замість зруйнованих окупантами мостів створено три тимчасові переправи: два мости через річку Ірша у місті Малин та ще один через річку Грезля між селами Народицької громади – для доставки продуктів, ліків, гуманітарної допомоги до звільнених населених пунктів», - сказав Кирило Тимошенко.

Він також нагадав про відкритий тимчасовий міст в селі Стоянка на трасі М-06.

«Завдяки переправі розблоковано рух між Києвом та Житомиром», - наголосив заступник керівника Офісу президента.

Нагадаємо, вранці 26 лютого 2022 року Укравтодор інформував, що на міжнародній автотрасі Київ – Чоп підірваний міст поблизу села Стоянка. Наприкінці березня російські окупанти відступили від Житомирської траси, але проїхати нею від Києва до Житомира було неможливо – рашисти залишили на дорозі міни і загиблих. Працівники Укравтодору оперативно розчищали Житомирську трасу і паралельно будували тимчасову об'їзну дорогу: вранці 18 квітня поблизу Стоянки автівки рушили новозбудованою тимчасовою переправою через річку Ірпінь, яка працює й у напрямку Житомира і Києва.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 6 березня 2022 року ворог здійснив авіаудари по містах на півночі Житомирської області, зокрема, в Малині обстріляли військкомат, де загинула одна людина, і було зруйновано міста. 5 квітня керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповідав, що побоюючись контратаки з боку ЗСУ, а потім тікаючи з сіл Житомирської області, окупанти знищили авіаударом та підірвали два мости у Народицькій громаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна міст Малин Народичі переправа ОП Тимошенко  
Матеріали по темі