Політика

В Житомирській області депутати міськради дали «московським» попам 48 годин: виходьте з юрисдикції МП або звільняйте церкви

19 April 2022, 17:19

Депутати Радомишльської міської ради на позачерговій сесії 19 квітня ухвалили звернення до священнослужителів та прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату), що діють на території Радомишльської міської територіальної громади.

Проєкт звернення напередодні був оприлюднений на сайті міської ради.


«Зважаючи на вищевикладене, з метою консолідації українського народу закликаємо священнослужителів Українських православних церков московського патріархату, розміщених на території Радомишльської міської територіальної громади, вчинити необхідні дії щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з московського патріархату. Ми, депутати Радомишльської міської ради, представляючи інтереси громади і держави Україна, не бажаємо бачити нічого московського в нашій країні. Жоден зі священнослужителів Української православної церкви (московського патріархату) на території Радомишльської міської територіальної громади за весь час російського вторгнення в нашу країну не прийняв рішення про відмову від московського патріархату. Якщо ви бажаєте і далі служити московському патріархату, то вимагаємо через 48 години звільнити церкви, які належать українському народу. Парафіян зазначеної церкви закликаємо не підтримувати московський патріархат. Хочеться вірити, що між вами є свідомі люди, які здатні думати своїм розумом. Знайдіть в собі мужність сказати НІ так, як це зробили багато вірян та священників ще у 2018-2019 роках, а також ті, які роблять це сьогодні і ми в єдності переможемо ворога», - йдеться у зверненні.

Старостам сіл Радомишльської міської територіальної громади доручено донести дане звернення жителям своїх сіл, у яких присутні парафії УПЦ (МП), а також священнослужителям УПЦ (МП).

В соцмережі є відео засідання сесії та оприлюднені результати голосування за звернення: 22 «за», 2 «проти», 3 депутати на сесії були відсутні. Зауважимо, що проти проголосували Наталія Данилюк (обрана від ОПЗЖ) та Людмила Туровець (обрана від партії «Європейська Солідарність»).

Нагадаємо, 18 квітня до суду скерували обвинувальний акт щодо 64-річного настоятеля церкви московського патріархату з Новоград-Волинського району, який намагався переконати громаду, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України інформувала, що з початку війни офіційно про вихід з російської церкви оголосили три парафії та два священнослужителі з районів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква Радомишль міськрада МП звернення 
Матеріали по темі