Події

Біля села на півночі Житомирської області поліцейські виявили майже 50 зрубаних дерев та приватну лісопильню

20 April 2022, 12:12

В Олевській громаді 19 квітня на території місцевого лісництва поліцейські виявили вирубку майже півсотні дерев різних порід, частину лісопродукції та знаряддя правопорушення правоохоронці вилучили з приватної лісопильні, розташованої неподалік.

Про це 20 квітня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Поліцейські сектору реагування, працюючи у населених пунктах Олевської громади, виявили на узбіччі дороги поблизу с. Калинівки зрізані дерева. Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група. Як було встановлено, у Корощинському лісництві, неподалік названого села, було вирубано 46 дерев породи осика та береза. Надалі у ході першочергових заходів правоохоронці виявили частину лісопродукції на території приватної лісопильні, що належить 38-річному місцевому жителю. Деревину, на яку не було надано відповідних документів, а також трактор та бензопили поліцейські вилучили», - йдеться у повідомленні.

Попередньо, до незаконної порубки можуть бути причетні двоє жителів Олевської громади, віком 38 та 34 роки.

Нині триває з’ясування всіх обставин події. Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Причетним може загрожувати обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 13 квітня поблизу с. Варварівки Олевської громади поліцейські зупинили вантажний автомобіль ЗІЛ з лісопродукцією без документів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2022 року неподалік с. Сарнівка Олевської ОТГ було виявлено самовільну вирубку дерев породи дуб: зрубані дубові колоди складувалися на території приватної пилорами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція дерево порубка лісопильня Олевськ 
Матеріали по темі