Фоторепортаж

Дуб Перемоги, дуб Єдності: у міському парку Житомира відновлюють дубову алею. Фоторепортаж

22 April 2022, 12:51

Вранці 22 квітня у міському парку Житомира з нагоди Міжнародного дня Землі висадили шість дубів. Висадка відбувалася на місцях, де росли дуби, висаджені ще за часів закладання парку бароном де Шодуаром. Близько трьох десятків дорослих та дітей попри дощову погоду прийшли з лопатами відновлювати екологічний фонд парку.

У кожного з шести дубів є ім'я. Першим висадили дуб Перемоги. Окрім нього, тут є дуб Єдності, дуб Козацького роду, дуб Мрії, дуб Мудрості та Христовий дуб.

Маленька Єва, яка садила дуб Мрії, поділилася своєю мрією:

«Я хочу, щоб ми перемогли і ми з друзями знову ходили у садочок і гралися», – розповіла дівчинка.

Окрім відновлення екологічного фонду та дня Землі, у висадки дерев є ще один посил.

«Наша акція приурочена 300-річчю Григорія Сковороди у рамках проєкту "Сад божественних пісень". Григорій Сковорода був філософом, мислителем, любив природу, ліси. Тому дуби посаджені з певними ідеями, мріями і несуть певний зміст. Коли дерева підростуть, ми будемо приходити, і наші посили будуть працювати на нас, надихати та скеровувати нас і наших дітей. Дерева – це не просто антураж для краси, це живі істоти, які нам допомагають, очищують повітря. Імена деревам закладені були ще під час викопування. Я знаходив їх у лісі, і кожне з них вже мало свій характер і відповідало ідеям Сковороди – свободи, перемоги. Вони актуальні зараз і будуть актуальні навіть через 100 років», – розповів координатор житомирського осередку ГО «Українська духовна республіка» Олег Земнухов.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року в Житомирі проводили акцію «Дереводень», в рамках якої в місті висадили тисячу саджанців. Дерева садили на територіях ОСББ, Польському бульварі та майдані Польовому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дуб парк висадка дерев парк Гагаріна Шодуарівський парк  
Матеріали по темі