Фоторепортаж

У Житомирі провели пам'ятні заходи до 36-х роковин Чорнобильської катастрофи. Фоторепортаж

26 April 2022, 13:01

26 квітня минає 36 років від дня трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього дня у Житомирі біля пам'ятних знаків зібралися ліквідатори, їх родини, небайдужі містяни та представники влади.

«Наші чорнобильці – ті ж герої, що і сьогодні. Вони так само були мобілізовані, одягнені у військову форму. Вони насправді є героями, бо врятували не лише Україну, вони врятували світ. Не жаль, катастрофа не пройшла безслідно, і їх лишається все менше і менше. Зараз таких людей близько 12 тисяч в області. Не зважаючи на військовий стан, у нас працюють програми підтримки: і зубопротезування, і лікування, функціонують "чорнобильські" відділення в лікарнях", – сказав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Після мітингів скорботи родини ліквідаторів та ліквідатори обіймалися, ділилися спогадами та бажали один одному мирного неба, адже частина тих, хто боронив тоді світ, зараз також боронить Україну.

Спогади житомирян про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС дивіться у відеосюжеті від 14 грудня 2021 року (14 грудня — День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС)

Як 14 грудня 2021 року у Житомирі вшановували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дивіться також у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, 26 квітня 2021 року, у день 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, біля пам’ятного знака «Чорна біль» висадили 35 кущів червоних троянд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС Чорнобиль Чорнобильська трагедія  
Матеріали по темі