Події

У Житомирі СБУ викрила інтернет-сепаратиста: вимагав змінити державні кордони, закликав присвоїти путіну звання «героя росії»

27 April 2022, 10:05

У Житомирі СБУ викрила інтернет-сепаратиста, який поширював деструктивний контент на своїй сторінці в одній із заборонених соцмереж.

Про це 27 квітня повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки України викрили антиукраїнського інтернет-агента, який поширював матеріали в підтримку збройної агресії росії проти нашої держави. За даними слідства органів безпеки, житомирянин регулярно поширював деструктивний контент на власній персональній сторінці у одній із заборонених соціальних мереж», – йдеться у повідомленні.

У репостах зловмисника висувалися вимоги до зміни меж території і державного кордону України, «логіка» приєднання Криму до росії, а також наводилися маніпулятивні «аргументи» на користь незаконного приєднання південних та східних регіонів України до російської федерації.

Також «шанувальник путіна» закликав присвоїти президенту рф звання «героя росії» - за заслуги перед «атєчеством» та «пабєду над українським фашизмом».

У ході санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили речові докази, що підтверджують злочинну діяльність.

Слідчі СБУ проводять досудове розслідування за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої

Документування сепаратиста здійснювали кіберпідрозділ та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 26 квітня 2022 року правоохоронці повідомляли про викриття трьох колаборантів у Житомирі та у Бердичівському районі, які розповідали, що міста обстрілюють ЗСУ, та прагнули звільнення від «бандерівців» і «нацистів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сепаратизм сепаратист СБУ  
Матеріали по темі