Події

На блокпосту в Житомирській області поліцейські зупинили нетверезу водійку Hyundai: алкоголю у 13 разів вище норми

27 April 2022, 16:35

З початку 2022 року на автошляхах Житомирської області патрулі поліцейських секторів реагування зупинили понад тисячу нетверезих водіїв.

Про це 27 квітня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Зазначається, що кожного десятого водія напідпитку із зазначеної кількості виявили поліцейські у Новоград-Волинському районі.

А в Житомирському районі лише за минулий тиждень інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили 40 водіїв напідпитку. Причому, половина з цієї кількості проігнорували правила безпеки дорожнього руху у великодні вихідні.

«На блокпосту у Черняхівській громаді поліцейські зупинили автомобіль Hyundai під керуванням 37-річної житомирянки. Під час перевірки документів поліцейські помітили у водійки явні ознаки алкогольного сп’яніння. Алкотестер підтвердив сумніви правоохоронців і зафіксував нетверезий стан жінки – 2,53 проміле, що у 13 разів перевищує допустиму норму», – пише пресслужба ГУНП.

А в селі Івановичі за порушення ПДР патрульні зупинили ВАЗівку, якою керував 46-річний житель Пулинської громади. В ході спілкування у водія запідозрили наявність ознак алкогольного сп’яніння. Результати відповідного освідування на місці зупинки транспортного засобу підтвердили нетверезий стан чоловіка. Тож він зізнався, що дозволив собі перед поїздкою випити літр пива.

В обох вказаних випадках відносно водіїв були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Міру покарання для порушників невдовзі визначить суд.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, цього року поліцейські секторів реагування виявили більше тисячі нетверезих водіїв. За минулі великодні вихідні на автодорогах регіону правоохоронці зупинили 66 керманичів напідпитку.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2022 року у селищі Брусилів Житомирської області поліцейські зупинили водія за порушення Правил дорожнього руху. Виявилося, що водій був п’яним. Щоб уникнути адмінвідповідальності, чоловік спробував дати правоохоронцям хабаря, тож таким чином «заробив» ще й на кримінальну справу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій п’яний водій сп’яніння алкотестер  
Матеріали по темі