Влада

Новий начальник поліції Житомирської області розповів про кадрові рішення та кримінальні провадження по військових злочинах

29 April 2022, 12:46

Новий начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук з початку повномасштабної війни суттєвих кадрових рішень не приймав, але 22 людини звільнилися самі, це переважно жінки, які з дітьми виїхали закордон.

Про це Олег Трачук повідомив 29 квітня в прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info.

«Протягом двох місяців суттєвих кадрових рішень прийнято не було, були поодинокі випадки переміщення по посаді, звільнення людей, які з тих чи інших причин не побажали служити в органах поліції. Переважна більшість – це жінки з дітьми, які відверто сказали, що в них маленькі діти, немає їх на кого залишити: ми виїжджаємо закордон, якщо можна – відпустіть. По кожній ситуації я розбирався особисто, всі, хто написав такі заяви, були звільнені за згодою сторін – за чесність, за відкритість. За своєю ініціативою я нікого не звільняв», - сказав Олег Трачук.

За словами начальника ГУНП, після 24 лютого в поліції області зі служби було звільнено 22 людини, майже всі – жінки.

Станом на 29 квітня на території Житомирської області вже зафіксовано 440 військових злочинів, і відповідно, стільки ж зареєстровано кримінальних проваджень, пов’язаних із військовими злочинами. З них 225 проваджень за статтею 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 172 провадження за статтею 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни) і 39 проваджень за колабораціонізм», - повідомив начальник поліції області.

Повністю програму «Тема дня» з начальником ГУНП Олегом Трачуком дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 24 лютого 2022 року особовому складу поліції регіону представили т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Олега Трачука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Трачук ГУНП поліція війна звільнення  
Матеріали по темі