Суспільство

У Житомирській області ще три релігійні громади московського патріархату приєдналися до ПЦУ, дві з них – без настоятелів храмів

4 May 2022, 15:16

За останній тиждень у Житомирській області ще три релігійні громади церков московського патріархату ухвалили рішення про перехід до ПЦУ, дві з них – без настоятелів храмів.

Про це повідомляє сайт Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України.

У новинах за 30 квітня та 4 травня зазначається, що до ПФУ перейшли:

дві громади з Коростенського (Малинського) району – Свято-Олександро-Невська с. Діброва та Свято-Іанно-Богословська с. Йосипівка, настоятелі храмів не підтримали рішення віруючих і залишилися у складі російської церкви;

громада Різдва Христового с. Васьковичі Коростенського району, рішення пастви підтримав настоятель храму протоієрей Володимир Бас.

Нагадаємо, 22 квітня релігійна громада села Українка на Малинщині проголосувала за перехід до Православної церкви України, священних на збори не прийшов і рішення громади не підтримав. Станом на 27 квітня офіційно до складу Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України ввійшли шість релігійних громад, зокрема, – громади Свято-Покровського храму с. Тетірка, Житомирського (Пулинського) та св. Димитрія Солунського с. Буки Коростенського (Малинського) району.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України інформувала, що з початку війни офіційно про вихід з російської церкви оголосили три парафії та два священнослужителі з районів Житомирської області.

На позачерговій сесії 19 квітня депутати Радомишльської міської ради ухвалили звернення до священнослужителів та прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату), що діють на території Радомишльської міської територіальної громади. Зокрема, депутати міськради поставили вимогу перед «московськими» попами: упродовж 48 години вийти з юрисдикції МП або звільнити церкви.

Депутати Овруцької міської ради на сесії 27 квітня ухвалили звернення до священнослужителів та прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату) із закликом змінити канонічний статус церков та вийти з московського патріархату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія УПЦ МП 
Матеріали по темі