Події

Житомирянину, який напав на журналіста під час зйомок програми про забудову на березі річки Тетерів, оголосили підозру

6 May 2022, 11:31

Правоохоронці оголосили підозру 64-річному житомирянину, який погрожував журналісту та перешкоджав його професійній діяльності. За вчинення подібних протиправних дій чоловіку може загрожувати покарання аж до позбавлення волі терміном до 3 років.

Про це 6 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Подія мала місце у середині серпня 2021 року. Під час підготовки відеосюжету про забудову земельної ділянки на березі річки Тетерева в обласному центрі роботу знімальної групи журналістів грубо перебив агресивний чоловік. Він нецензурно лаявся і погрожував журналістові побиттям палицею у разі неприпинення оператором зйомки. Відповідне відео згодом з’явилось у соціальній мережі», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відреагували на зміст сюжету і провели перевірку викладених відомостей. Подія знайшла своє об’єктивне підтвердження. Особу чоловіка, який погрожував журналістові, поліцейські встановили. Це 64-річний житель обласного центру. Подальші процесуальні дії здійснювались у рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) та ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Днями за погодженням з Житомирською обласною прокуратурою слідчі ГУНП оголосили чоловікові про підозру у зазначених протиправних діяннях. За чинним законодавством за сукупністю кримінальних правопорушень проти журналіста йому може загрожувати покарання - від виправних робіт і аж до позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 19 серпня 2021 року під час зйомок програми журналістських розслідувань «Антирейтинг» охоронець приватних забудов, що на набережній річки Тетерів, накинувся з кулаками та погрозами на журналіста Олександра Крижанівського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: журналіст напад зйомка забудова Тетерів 
Матеріали по темі