Суспільство

У Коростені демонтували пам’ятник «комсомольцям»

7 May 2022, 10:49

Зранку 7 травня в місті Коростень Житомирської області почали демонтувати пам’ятник «комсомольцям».

Про це повідомляє «Коростень.today».

«Зранку 7 травня у Коростені почали демонтувати пам’ятник «Молоді ХХ століття», або пам’ятник комсомольцям, як його називають місцеві», – пише видання.

Зазначається, що під час демонтажу на однойменній площі були присутні громадські активісти та члени територіальної оборони Коростеня. Також видання зауважує, що акцію з демонтажу меморіалу ще 5 травня анонсувала громадська організація «Молодь Північного краю».

Близько 10:45 год. на з Facebook-сторінці «Молодь Північного Краю» оприлюднили відео, на якому видно, як пам’ятник упав додолу.

Відео з Facebook-сторінки «Молодь Північного Краю»

Зазначимо, у грудні 2016 року «Історична правда» інформувала, що «у м. Коростені Житомирської області своєрідно виконали закон «Про засудження нацистського і радянського тоталітарних режимів». Посилаючись на відомості місцевого телеканалу, видання повідомляло, що жодного пам’ятника на честь діячів СРСР не знесли. Натомість, їх просто перейменували.

«Так, колишній пам’ятник комсомольцям Коростеня переназвали на честь "молоді Коростеня ХХ століття". Монумент червоному комдиву Миколі Щорсу став називатися пам’ятником "Учасникам Української революції початку ХХ століття". А погруддя коростенському більшовику Лук’яну Табукашвілі, який служив начальником бронеколони 1-ї Української радянської армії та бронепотяга "Комуніст Коростенського району" в 1919 роках перейменували на пам’ятник "залізничникам-коростенцям"», – писала тоді «Історична правда».

Нагадаємо, у Житомирі 5 травня 2022 року на майдані Перемоги у Житомирі демонтували танк-пам’ятник та перенесли його до монумента Слави.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2022 року пресслужба Бердичівської міської ради інформувала, що у Бердичеві демонтували обеліск учасникам громадянської війни, розташований біля Центрального універмагу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник радянський пам’ятник демонтаж Коростень  
Матеріали по темі