Суспільство

У Житомирській області зменшується кількість переселенців, найбільше їх зараз в Брусилівській громаді

9 May 2022, 15:19

Наразі у Житомирській області перебуває 90 731 внутрішньо переміщена особа, з них 27130 дітей, всі ці люди отримали прихисток від збройної агресії росії проти України.

Про це 9 травня повідомляє Житомирська ОДА з посиланням на департамент соціального захисту населення.

«Зокрема, зараз прибувають люди в основному Донецької, Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Житомирщина здебільшого слугує для людей транзитною точкою до більш західних областей України, а також до країн Європейського союзу», - йдеться у повідомленні.

Найбільше переселенців перебуває в таких громадах:

Брусилівська – 6695;

Попільнянська – 5102;

Ружинська – 5094;

Житомирська – 4802.

«Здебільшого люди для пошуку місця проживання використовують платформу «Прихисток» та «Допомагай» і в основному живуть в приватних секторах. Крім того, в комунальних закладах області проживає близько 200 осіб. Використовуються вони для тимчасового та постійного проживання внутрішньо переміщених осіб, у них організовано проживання, харчування, надання медичної та гуманітарної допомоги», - інформує ОДА.

Нагадаємо, за інформацією департаменту соціального захисту населення ОДА станом на 2 травня до Житомирської області переїхало 95 863 вимушено переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2022 року Укрзалізниця разом з Мінцифри та ОП запустили проєкт «Там, де вас чекають», завдяки якому українці зможуть простіше евакуюватися, знайти житло та отримати гуманітарну допомогу. В Житомирі у «Прозорому офісі» вимушені переселенці можуть отримати грошову допомогу від місії ООН

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенці ОДА евакуація  
Матеріали по темі