Економіка

Уряд хоче запровадити мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та пів року після його завершення

11 May 2022, 11:13

Уряд подасть до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його завершення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 10 травня – інформує пресслужба Кабміну.

«Тарифи на газ та його розподіл, а також на тепло й гарячу воду не будуть зростати. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі», - наголосив очільник Уряду.

За словами прем’єр-міністра, у межах цих законопроєктів також буде визначено компенсаторні механізми, які дозволять підтримувати належний рівень критичної інфраструктури та її відновлення.

Нагадаємо, ухваленою 29 квітня постановою Кабінет міністрів рекомендує місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив постанову про те, що тарифи на електроенергію для українців залишаться без змін до 31 жовтня 2022 року: по 1,44 грн за кВт/год для домогосподарств, які споживають менш ніж 250 кВт/год за місяць. На засіданні Уряду 29 квітня ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ тариф комунальні послуги ЖКГ воєнний стан  
Матеріали по темі