Влада

Внутрішній гуманітарний штаб Житомирської обласної ради

11 May 2022, 16:04

Від початку повномасштабної війни в Житомирській області, як і по всій Україні, створено багато волонтерських осередків. Деякі з них офіційно зареєструвалися як благодійні фонди чи громадські організації.

Зокрема, у Житомирі 31 березня 2022 року був зареєстрований благодійна організація «Благодійний фонд "Чисте Полісся"». Засновники фонду – дружина голови Житомирської обласної ради Катерина Бабічева та два радники голови облради – Валерій Кондрук та Костянтин Косяченко.

Цікаво, що напередодні реєстрації, 28 березня, голова обласної ради Володимир Федоренко підписав розпорядження «Про створення Гуманітарного штабу при Житомирській обласній раді», очолили штаб сам Федоренко та його радник Валерій Кондрук. Членами штабу стали заступники голови облради Олег Дзюбенко та Володимир Ширма, вже згаданий радник голови обласної ради Костянтин Косяченко та ще п’ять людей, які могли долучитися «за згодою»: командир добровольчого формування «Полісся» Андрій Палагін (керівник комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради); режисер та актор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. А. Кочерги Петро Авраменко (театр – комунальне підприємство облради); комерційний директор ПП «Меблева фабрика «Мірт» Олександр Ющенко (депутат облради з фракції «Слуга народу»); директор комунального закладу «Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва» Житомирської обласної ради Михайло Гузун; керівник академічної хорової капели «Орея» Олександр Вацек (капела входить до комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера Житомирської обласної ради).

fedor-shtab

Від 30 березня по 19 квітня на офіційному сайті обласної ради було п’ять публікацій про гуманітарний штаб обласної ради, який надав допомогу територіальним громадам області.

«Приймає вантажі з благодійною допомогою від європейських та українських партнерів, майже щодня відвантажує цю допомогу тим, хто її потребує – жителям громад, захисникам, внутрішньо переміщеним особам. Допомога відвантажується згідно звернень до Житомирської обласної ради. Так, гуманітарну допомогу вже отримали Малинська, Ружинська, Овруцька, Тетерівська, Ємільчинська, Краснопільська, Брониківська громади. Загалом для цих громад було відвантажено майже 400 коробок гуманітарної допомоги. Це продукти харчування, одяг, взуття, дитяче харчування, засоби гігієни, медичні засоби», - зазначалося у повідомленні, оприлюдненому 30 березня, на третій день від створення штабу.

Зазначимо, що допомогу надавали до створення штабу, наприклад Ємільчинській громаді 41 коробку гуманітарки передали 24 березня.

1 квітня обласна рада звітувала про передачу штабом гуманітарної допомоги Черняхівській та Народицькій ТГ: продукти харчування, одяг жіночий, чоловічий, дитячий, засоби гігієни, ліки, медичні засоби.

4 квітня інформували, що гуманітарну допомогу отримала Малинська громада: продукти харчування, засоби гігієни, ковдри, одяг, ліки, павербанки, батарейки, ліхтарики.

5 квітня повідомили, що в Народичі поїхав вантаж з продуктами харчування, напоями (сік, молоко, вода), засобами гігієни та ліками.

Водночас 5 квітня пресслужба обласної ради оприлюднила інформацію, що голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко передав апарат штучної вентиляції легень VG 70 вартістю понад 600 тисяч гривень Житомирському обласному перинатальному центру.

«Обласна рада отримала апарат ШВЛ від польських та німецьких партнерів завдяки співпраці з Благодійним Фондом "Чисте Полісся". Фонд є одним з головних партнерів Житомирської обласної ради у сфері пошуку, отримання та розподілення гуманітарної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Це перша згадка про благодійний фонд «Чисте Полісся» на офіційному сайті обласної ради і відразу в якості одного з головних партнерів.

Про створений гуманітарний штаб голова обласної ради Володимир Федоренко нагадав 19 квітня, коли перебував у Малині: розповідав, що цього ж дня до Малина приїхав черговий вантаж з допомогою від Гуманітарного штабу обласної ради – продукти харчування, одяг, медичні засоби. Після цього жодної інформації про допомогу від гуманітарного штабу облрада не оприлюднювала, натомість 10 травня знову нагадали про благодійний фонд дружини та радників голови.

«Житомирська обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського отримала благодійну допомогу у вигляді лікарських засобів та медичних виробів загальною вартістю близько 700 тисяч гривень від гуманітарного штабу Житомирської обласної ради. Допомога надійшла від німецького фонду Норе for Ukraine e.V. завдяки співпраці гуманітарного штабу обласної ради з Благодійною організацією "Благодійний фонд "ЧИСТЕ ПОЛІССЯ"», - інформує пресслужба обласної ради.

Нагадаємо, станом на 31 березня в Житомирській області були окуповані чотири села Народицької громади неподалік Чорнобильської зони. 4 квітня керівник ОВА офіційно повідомив, що «російських окупаційних військ на теренах Житомирщини немає».

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2022 року голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко підписав розпорядження про своє увільнення від виконання посадових обов'язків у зв’язку з призовом на військову службу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада гуманітарна допомога штаб благодійний фонд Федоренко  
Матеріали по темі