Влада

За І квартал бюджет Житомира отримав на 29 млн грн менше, ніж планували, видатки на зарплату скорочені на 10%

12 May 2022, 11:01

До загального фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади за І квартал 2022 року надійшло 581,5 млн грн, що на 17% більше, ніж у відповідний період минулого року, але майже на 29 млн грн менше від запланованого.

Про це на позачерговому засіданні виконкому 12 травня повідомила директорка департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

«За І квартал поточного року до міського бюджету 581,5 мільйона коштів загального фонду, що на 17% більше, ніж у відповідний період минулого року, але разом з ним – майже на 29 млн грн менше, ніж затверджено планом. На сьогодні, на жаль, залишається така ситуація, що ми змушені зменшувати всі видатки міського бюджету: більш ніж на 10% зменшені видатки по заробітній платі, зупинені всі капітальні та непершочергові видатки. Кабінет міністрів визначив, що в першу чергу фінансується заробітна плата, всі військові видатки, а лише потім фінансуються всі інші заходи. Це стосується і продуктів харчування, і соціальних виплат, і заробітних плат працівників комунальних підприємств. Іноді виникають випадки, коли є 3-5 днів затримки виплат по захищених статтях. Щодо дохідної частини – її вистачає саме для фінансування захищених видатків», - сказала директорка фіндепартаменту.

На виконкомі також ухвалили рішення про перерозподіл видатків бюджету.

«Нам зменшили субвенцію з обласного бюджету на суму 4,5 млн грн і, відповідно, всі субвенції, які планувалися з обласного бюджету, ми зменшуємо в бюджеті громади. Крім того, на виконання заходів, необхідних в період воєнного стану, проводиться перерозподіл видатків між розпорядниками за їх пропозиціями: по управлінню комунального господарства – 575 тис. грн перерозподіл; по управлінню транспорту і зв’язку – 250 тис. грн; по відділу екології – 381,8 тис. грн», - пояснила Діна Прохорчук.

Нагадаємо, Житомирська ОДА інформувала, що надходження до бюджетів громад Житомирщини та обласного бюджету у першому кварталі 2022 року склали понад 90% плану мирного часу або 2,1 млрд грн.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2022 року стало відомо, що відповідно до закону про внесення змін до державного бюджету вносяться зміни в обсяги освітньої субвенції на заробітну плату педагогічним працівникам – 62 млн 179 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук  
Матеріали по темі