Місто

Чистити русло річки Тетерів у Житомирі продовжують, але водіїв екскаваторів викликають на допити за зрубані дерева

12 May 2022, 11:55

В Житомирі продовжують чистити русло річки Тетерів, складуючи мул на березі, дата завершення робіт поки не відома.

Про це говорили на позачерговому засіданні виконкому 12 травня під час розгляду проєкту рішення про заходи щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану русла річки Тетерів в м. Житомирі.

«Даним проєктом рішення передбачається: комунальному підприємству «Експлуатація штучних споруд» забезпечити виконання заходів щодо відновлення гідрологічного режиму річки. Ви знаєте, що річка у нас зневоднена і тому необхідно використати цей момент. Також пропонуємо цьому ж підприємству використати будівельні відходи і ґрунт для влаштування технологічних карт для складування мулу. Зараз з боку річки материковим ґрунтом будується дамба і в технологічну карту складується мул безпосередньо на березі річки. Роботи виконуються нашим комунальним підприємством із залученням на договірних умовах спеціалізованої техніки. Плануємо, що ці роботи будуть виконані якомога дешевше, ніж це передбачено проєктом», - сказав начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Мер Житомира Сергій Сухомлин нагадав, що по проєкту, який був зроблений 1,5 року тому, вартість цих робіт становила 19 млн грн, а зараз це робиться за суму в 10 разів меншу. Мул планують прибирати в рослі Тетерева від бердичівського мосту до річки Кам’янка.

«Потрібно дійти (на дні) фактично до каміння, щоб поглибити русло річки Тетерів і щоб не було цього цвітіння води в літній період», - сказав мер Житомира та пригадав, що колись Тетерів був судноплавною річкою.

Членів виконкому також цікавило, коли будуть завершені роботи.

«Коли правоохоронні органи перестануть викликати на допити працівників: водіїв екскаваторів та іншої техніки. Вони екскаваторників викликають на допит щодо вирубки дерев. Це не жарт», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на початку квітня у Житомирі почали чистити русло річки Тетерів, зокрема, 19 квітня комунальники прибирали старі та аварійні дерева вздовж берегів річки: за словами начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна, на березі зрізали близько ста дерев, які були аварійними та заважали роботі.

27 квітня Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала, що до них на «гарячу лінію» звернувся громадянин, який повідомив, що в місті Житомир, в межах прибережної захисної смуги річки Тетерів відбувається порубка дерев: на місці екологи виявили вирубку 161 дерева, нарахували 203 тис. 776 грн збитків.

Як повідомляв Житомир.info, сотні містян 24 березня 2022 року долучилися до весняної толоки у Житомирі і прийшли прибрати від сміття берег Тетерева.

Який вигляд 22 березня мала річка Тетерів, з якої спустили воду дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком річка Марцун мул русло Сухомлин дерево Тетерів 
Матеріали по темі