Новини компаній

Чим відрізняється покрівельний металопрофіль від заборного

13 May 2022, 11:37

Металопрофіль – це сучасний, доступний та практичний будівельний матеріал, який до того ж відомий своєю доступністю. Він користується попитом упродовж не одного десятиліття та незважаючи на це все так само цікавий для різноманітних будівельних робіт. Відомо, що профнастил поділяється на декілька різновидів, така його класифікація полегшує вибір для кінцевого споживача.

Які є види профнастилу

Виробники подбали про практичність металопрофілю та можливість його широко використовувати у будівництві, тому створили відразу декілька видів:

  1. стіновий або як ще його називають заборний,
  2. покрівельний,
  3. несучий.

Найбільш затребувані в приватному будівництві перші два види і основна тому причина – це доступність матеріалу. На жаль серед безлічі матеріалів на будівельному ринку досить складно знайти дешеву продукцію та ще й з великою функціональністю. Дізнаємось про основні відмінності покрівельного металопрофілю від заборного на https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/profnastyl/, де також йде зручний поділ продукції в залежності від її марки.

Завдяки класифікації продукції, де вказано сферу використання та висоту гофри, покупцям легше обирати та купувати якісний металопрофіль для власних цілей.

3 головні відмінності

  1. Товщина металу. Для покрівельного профнастилу вимоги більш суворі до такого його показнику, як товщина сталевого листа. Якщо для огорожі вам достатньо буде придбати гофровані листи, виготовлені із сталі товщиною 0,4-0,45 мм, то для покрівлі вимоги більш суворі – цей параметр має бути мінімум 0,5 мм.
  2. Клас цинку. Цинковий захист - це те, як ваша гофрована конструкція зможе справитись з постійним контактом з вологою та опадами. Відомо, що при такому контакті метал може ржавіти або на ньому може з’являтись навіть корозія, якщо на поверхні металу не буде цинкового захисту. Металопрофіль – один з тих будівельних матеріалів, які захищає від опадів саме цинкове покриття. Для забору не висуваються такі суворі вимоги, як до покрівлі, тому і рівень оцинкування сталевих листів може бути нижчим.
  3. Висота профілювання. Відомо, що гофрований лист стає більш витривалим по відношенню до деформацій та пошкодження, а чим більшою буде висота профілю, тим більш жорстким стане матеріал. Тож очевидно, що покрівля повинна демонструвати найкращу жорсткість і відповідно така продукція буде мати більшу висоту гофри.

Чи є відмінність у терміні експлуатації?

Оскільки будівництво дахів займає більше трудових ресурсів та взагалі є більш складним процесом при облаштуванні покрівельної конструкції домовласником висувається вимога і до терміну її можливої служби. Відповідно більший термін експлуатації буде мати покрівельний металопрофіль, що пояснюється в першу чергу особливостями облаштування покрівельної конструкції. Саме через це не варто використовувати заборний профнастил для будівництва даху, оскільки він не витримає подібних умов експлуатації.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі