Влада

На період воєнного стану в Житомирській міськраді ввели «жорсткий режим економії бюджетних коштів»

18 May 2022, 14:13

Мер Житомира Сергій Сухомлин зобов’язав виконавчі органи міської ради забезпечити жорсткий режим економії бюджетних коштів.

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 20 квітня, але міська рада оприлюднила його лише 18 травня.

«На період воєнного стану, враховуючи невиконання бюджету Житомирської міської територіальної громади у поточному періоді 2022 року, надання державою податкових пільг та зменшення обсягів субвенцій з державного і обласного бюджетів виконавчим органам Житомирської міської ради забезпечити жорсткий режим економії бюджетних коштів, провести детальний аналіз затверджених асигнувань з метою оптимізації видатків та зменшення непершочергових витрат», - зазначається у розпорядженні.

Також мер розпорядився призупинити надання матеріальних допомог працівникам виконавчих органів.


Нагадаємо, до загального фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади за І квартал 2022 року надійшло 581,5 млн грн, що на 17% більше, ніж у відповідний період минулого року, але майже на 29 млн грн менше від запланованого, більш ніж на 10% зменшені видатки по заробітній платі, зупинені всі капітальні та непершочергові видатки. Розпорядженням від 23 березня 2022 року на період воєнного стану мер Житомира призупинив дію кількох своїх розпоряджень щодо преміювання керівників комунальних підприємств: премії виплачуватимуть лише «за умови виконання показників особливо важливих доручень та завдань по забезпеченню життєдіяльності громади, територіальної оборони та безпеки».

Як повідомляв Житомир.info, за словами мера Сергія Сухомлина, станом на 14 квітня 2022 року в Житомирській міській раді залишалося приблизно 20% працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження Сухомлин економія воєнний стан виконком зарплата бюджет  
Матеріали по темі