Влада

Житомирські обласні управління ДПС та Держпродспоживслужби підписали меморандум про співробітництво: разом контролюватимуть ціни

19 May 2022, 11:58

Очільники ГУ ДПС та ГУ Держпродспоживслужби Житомирщини підписали Меморандум про співробітництво та партнерство у сфері здійснення державного контролю та спостереження у сфері ціноутворення.

Про це 18 травня повідомила пресслужба головного управління ДПС у Житомирській області.

«Головне управління ДПС у Житомирській області разом з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно контролюватимуть виконання положень Закону України від 01 квітня 2022 року № 2173-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану» в частині контролю за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок», - йдеться у повідомленні.

Меморандум про це підписали в.о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко та начальник ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр Шпита.

«Це черговий крок у напрямку організації та проведення спільних заходів, спрямованих на дотримання суб’єктами господарювання законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на соціально значущі товари. Реалізація Меморандуму забезпечить обмін відомостями та інформацією, необхідною для проведення заходів контролю та забезпечення повноти сплати податків», - зазначив Сергій Красиленко.

Нагадаємо, в квітні фахівці Держпродспоживслужби розповідали про щотижневі перевірки цін на соціально значущі товари в магазинах та на ринках, аби не допустити необґрунтованого підвищення цін у період воєнного стану.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією обласного управління статистики, на споживчому ринку Житомирської області в квітні 2022 року у порівнянні з березнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС меморандум Держпродспоживслужба ціна перевірка  
Матеріали по темі