Фоторепортаж

Вишиванки під час війни. Портрети житомирян

19 May 2022, 14:09

День вишиванки в Україні щороку відзначається в третій четвер травня. Цього року – 19 травня. Попри війну, дорослі та діти одягли в цей день свої вишиті сорочки, сукні і навіть вишивані черевики.

Наша фотокореспондентка з самісінького ранку «полювала» на містян у вишиванках. Вранці було прохолодно і люди ховали свої вишиванки під верхнім одягом, а от в обідню пору житомиряни влаштували справжню імпровізовану вишивану ходу містом. Вишиванки можна побачити скрізь – на дитячому майданчику, у парку, навіть у кав'ярні. Дівчата влаштовують фотосесії у скверах та розповідають: спочатку думали, що одягати вишиванки не на часі, бо в країні війна, а потім вирішили, що так вони зможуть показати свою національну ідентичність та підняти бойовий дух собі та іншим.

Про те, як цьогоріч у Житомирі відзначають день вишиванки на Новому бульварі дивіться у сюжеті

Які заходи влаштували цього дня на Замковій горі дивіться у фоторепортажі

Нагадаємо, у 2021 році через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, у Житомирі День вишиванки вирішили святкувати без вишиваної ходи, але з концертом на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році відзначали День вишиванки 16 травня. У Житомирі розпочалось святкування вранці флешмобом та спільним фото на майдані Корольова, а вже пообідді на вулиці Михайлівській відбувся танцювальний флешмоб у вишиванках. Завершилося свято традиційною Вишиваною ходою центральними вулицями міста. Фоторепортаж з Вишиваної ходи 2019 у Житомирі дивіться тут.

У 2020 році День вишиванки був 21 травня, але через карантин масові заходи не проводили, а напередодні влаштували флешмоб: жителі Житомирської області публікували у соцмережі фото у вишиваному вбранні. В день свята житомиряни вдягали вишиванки та розповідали, що для них означає вишиванка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки вишиванка  
Матеріали по темі