Фоторепортаж

У Житомирі до Дня вишиванки облаштували арт-локацію на Замковій горі. Фоторепортаж

19 May 2022, 15:16

У Житомирі на Замковій горі влаштували мистецьку виставку. Більш як 15 місцевих майстрів народної творчості представили тут свої роботи.

Тут є вишиванки, прикраси з бісеру, каміння та кристалів, косметика ручної роботи, свічки, ляльки-мотанки, ікони, картини та багато інших виробів, виготовлених майстрами власноруч.

«Це європейська практика – влаштовувати такі заходи у скверах та парках, місцях відпочинку людей. Сьогодні з нагоди Дня вишиванки ми представляємо виставку майстрів народної творчості та презентації по локальній пам'яті та особливостям декору традиційного жіночому одягу кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя у краєзнавчому музеї. Виставка організована за ініціативи управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації. Виставка проводиться з метою популяризації художніх промислів, наших майстрів та нашої області у рамках державно-приватного партнерства. Художні промисли – один з ресурсів креативних індустрій і можливість для людей створити та подарувати свято та покращити свій добробут», - розповіла головний спеціаліст управління культури та туризму обласної державної адміністрації Алла Бондарчук.

Нагадаємо, День вишиванки в Україні щороку відзначається в третій четвер травня, цього року – 19 травня. Попри війну, у Житомирі дорослі та діти одягли в цей день свої вишиванки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка вишиванка Замкова гора народна творчість майстри  
Матеріали по темі