Події

Захоплювалася «мужністю» та «подвигами» дагестанців і кадирівців: у Житомирі викрили ще одну колаборантку

20 May 2022, 16:16

У Житомирі СБУ викрила місцеву жительку на поширенні ворожих маніпулятивних наративів: жінка відверто раділа успіхам окупантів на фронтах і сумували за втратами.

Про це 20 травня повідомила пресслужба Управління СБ України в Житомирській області.

«Мешканка обласного центру, громадянка російської федерації, у забороненій в Україні соцмережі поширювала, а також підтримувала лайками маніпуляційні проросійські матеріали. Членкиня «клубів друзів путіна» та «армії путіна» у репостах захоплювалася «мужністю», «людяністю» і «подвигами» окупантів, особливо – дагестанців та кадирівців», – йдеться у повідомленні.

Жінка переймалася здоров’ям рашистів, «підірваним» українськими військовими, та вихваляла успіхи з так званої «денацифікації» і «демілітаризації» підрозділів Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України провадять слідчі органів безпеки.

Заходи з викриття ворожих пропагандисток здійснили співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з ГУНП у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 17 травня пресслужба ГУНП у Житомирській області інформувала про колаборантку із села Вороневе Коростенського району: 48-річна жінка звинувачувала ЗСУ у бомбардуваннях Донеччини, а деяких односельців називала нацистами.

Як повідомляв Житомир.info, 9 травня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що суди притягнули до відповідальності 15 жителів Житомирської області, які підтримували агресію росії проти України. Усім обвинуваченим призначено покарання у межах визначеного ККУ покарання – позбавлення права обіймати певні посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, строком від 10 до 12 років

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант СБУ колабораціонізм  
Матеріали по темі